Bøgsted A/S
K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
PrinterEksperten
Bjælkehytten

På trods af at yoga har eksisteret i mere end 5000 år, er det stadig en af de mest populære typer af motion. Det handler om at forene sind og krop, og det at være i balance. Det kan være meditativt eller hurtigt og intenst. Der findes en masse forskellige typer yoga. Fælles for dem alle er, at det eneste, som du behøver at investere i, er yogamåtter.

Fordele ved yoga

Der er rigtig mange fordele ved yoga. Nogle af de åbenlyse fordele er, at du bliver stærkere og mere smidig – og at det selvfølgelig er en form for motion. Du får derfor også mulighed for at blive slankere og ikke mindst få mere energi til hverdagen. Fordi yoga er handler om både at styrke krop og sind, er det også en god form for motion, hvis du føler dig stresset, eller hvis du vil blive bedre til at koncentrere dig. Derfor kan det også være en god form for motion, hvis du har følt dig deprimeret eller kæmper med den daglige hovedpine. Yoga har også mange andre fordele. Det er for eksempel godt for dig med dårlig blodcirkulation, dig med forhøjet blodtryk eller dig der døjer med med gigt eller andre smerter i kroppen. Yoga er nemlig personligt. Du laver øvelser ud fra, hvad du kan og forbedrer dig herfra – men uden at presse dig selv og uden at få skader.

Typer yoga

Der findes et hav af forskellige typer yoga. Du har måske hørt om Bikram yoga. Her kommer du ind i meget varmt lokale, hvor du skal dyrke yoga. Der er også Ashtanga yoga, hvor det skal være intenst og hurtigt. Hatha yoga er en af de mere normale typer, hvor det både handler om styrke, men også mindfulness. Kripalu yoga handler om at det skal gå langsomt og roligt, og Iyengar yoga kan minde dig om dans. Der er altså mange muligheder for at finde den type yoga, der bedst passer dig og din krop.

Sådan starter du

Du kan overveje, om du skal starte derhjemme først. Kigger du Apples AppStore eller Google Play, vil du finde et masse forskellige apps der kan hjælpe dig med yoga. Disse apps viser øvelser, som du kan lave hjemme i stuen. Du kan også tage et kig på Youtube og søge efter yogavideoer til begyndere. Hvis du ikke føler, at yoga derhjemme er nok, kan du overveje, om du skal starte på et yogahold. Der findes et væld af forskellige klasser i de større byer og i fitnesscentre rundt omkring i hele landet. Undersøg markedet og giv et yogasted et besøg. Ofte kan du få en gratis prøvetime og mærke, om yoga er noget for dig. Her er det vigtigt, at du ikke er bange, hvis du er nybegynder. Alle har skulle starte et sted, og du er ikke alene. Det kræver blot, at du bliver ved med at træne. Derfor kan det være en god idé at melde sig til yoga med en professionel træner, fremfor at blive hjemme alene i stuen.

Kilde: hey mate 365

Brovst Malerfirma
Guld & Rod
Pj Industries
Guldsmed Hansen