K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Isens Dag på Aabybro Mejeri

Lørdag den 15. juni 2019 kl. 13.00-16.00

Aabybro Mejeri afholder hvert år, i Juni, ‘Isens dag’.

Her åbner Familien Lindhardt mejeriet op for alle der måtte have lyst til at komme på besøg, for at smage på vores kendte RYÅ IS, samt få et kig bag kulissen i det 130 år gamle mejeri.

Det er en oplagt mulighed for at hive familien på tur, så I alle kan smage vores helt specielle kærnemælks softice, den energitætte is, eller vores mange varianter flødeis og sorbeter. I løbet af dagen er der altid spændende arrangementer, og du vil blandt andet kunne opleve vores unikke garage af særlige historiske biler.

Noget af det som I vil bemærke, er atmosfæren på mejeriet der udspringer af det stolte håndværk vi lægger vores produkter, hvilket altid været en hjørnesten i mejeriets historie.

Kom og smag på flødesoftice, kærnemælksoftice, lakridssoftice, sorbet, Energitæt Is og alle de lækre Ryå fløde is.

Privaten Iscafé har åbent kl. 11.00-17.00 for køb af kaffe, kolde drikke, belgiske vafler, kugleis og softice. Derudover har Pølse-Lise har sin pølsevogn med, Løkken Bryghus har ølvogn med, Mejeriforeningen kommer med skolemælk, og du kan naturligvis besøge vores gamle bunker.

På dagen har du derudover mulighed for at erhverve dig en tur i helikopter, hvor du vil blive fløjet omkring på området og ind over Aabybro Mejeri. I garagen vil der blive åbnet op for den unikke garage af særlige og historiske biler. I Mejeributikken vil du finde eget smør, alle vores istyper og islagkager, et stort udvalg af oste samt udvalgte specialiteter og tilbehør som vin, gin, rom, marmelade, kiks og meget mere.

Praktisk information

– Adresse: Aabybro Mejeri, Brogårdsvej 148

– Parkering for gæster i bil finder sted ved Gl. Landevej, hvor der vil være parkeringsguider, der viser vej

– Handicapparkering finder sted ved Brogårdsvej 152

– Cykelparkering er muligt ved Ryå Mejeri Havn

– Kano-parkering kan ske i Ryå Mejeri Havn

– Specielle og gamle biler parkering ved Brogårdsvej 152

 

Om Aabybro Mejeri

HISTORIE

Med aner tilbage til 1888, er der mange historier at fortælle om Aabybro Mejeri. Lindhardt-familien har været indehavere af Mejeriet i mere end 50 år, og i dag er de nuværende ejere 2. generation. På billedet til højre ses de nuværende ejere Fru Alice og N.H.

En af ting du oplever lige så snart du kommer på besøg, uanset om det er Privaten Iscafé, til rundvisning eller i butikken – er den varme og nærvær, som gør det til noget helt specielt.

Tilbage i 1888 var Aabybro Mejeri et andelsmejeri, grundlagt af bønder fra syv omkringliggende gårde i Vendsyssel. Mejeriet blev anlagt ned til Ryå, så vandet fra åen kunne bruges til at køle mælken ned. Produktionen bestod primært af ost, mælk og smør, både til lokalområdet og eksport.

I 1968 købte Anker Lindhardt mejeriet og drev mejeriet videre. Da et nyt produkt slog bunden ud af smørmarkedet, valgte mejeriet, anført af sønnen N.H. Lindhardt, at sadle om og i stedet fremstille flødeis. Isen skulle naturligvis kaldes RYÅ IS, som en hyldest til mejeriets lange historie ved Ryå.

Du vil bemærke en varme og et nærvær på mejeriet, som bliver praktiseret og er gået i arv gennem tiderne. Dette er blandt andet symboliseret ved Isens Dag, som et af de nyere tiltag Aabybro Mejeri laver.

Bosætning Jammerbugt
Springeren
Bilhuset Biersted A/S