Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Søndag summede Nygårdsminde Vingård ved Brønderslev af aktivitet, da årets vinhøst skulle i hus. Til lejligheden var der indkaldt masser af folk til at skære druerne af vinstokkene. Hvor vinbonden Jan Lunde og hans vinbondekone Gitte Lunde Andresen havde stillet an med en morgenmads buffet for de mange plukkere inden plukkerne skulle i vinmarken.

Nygårdsminde Vingård har 1,2 hektar med i alt 2000 vinstokke på en stenet jord med en hældning mod syd, så solen får bedst mulig virkning. Druerne er Rondo og Solaris. Der produceres hvidvin, rosévin og mousserende rosévin.

Årets høst blev mere beskenden end sidste års rekord høst. Det skyldes en haglbyge tidligere på sæsonen gjorde det af med mange druer. Til gengæld var sukkerindholdet højere end tidligere. Dermed tegner det sig til at blive en god vin, men i år med en mere beskenden volumen. Høsten var i hus sidst på dagen inden regnvejret trak ind over området.

Fakta om vinen:

Håndplukkede økologisk dyrkede druer, nænsomt sorteret. Druerne er kendt for et specielt højt sukkertal, som man normalt skal længere sydpå for at finde. Druerne sorteres meget omhyggeligt og afstilkes.

Rosévin: Drueskallerne og mosten iblødsættes kortvarigt, hvorved roséen opnår sin karakteristiske farve og smag. Herefter presses den meget nænsomt, og mosten gæres langsomt ved lav temperatur. Den lave temperatur sikrer, at druernes aromastoffer og friske frugt bevares bedst muligt i den færdige vin. Vinen stabiliseres og klares på ståltanke i 6 måneder inden den tappes på flasker. Herefter modnes den yderligere 1–3 år på flasken.

Hvidvin: Beskrivelse følger når de første flasker hvidvin er til salg i august 2018.

Mousserende rosé: Laves efter champagnemetoden. Beskrivelse følger når de første flasker hvidvin er til salg i august 2020.

Vinene vinificeres på Glenholm Vingård i samarbejde med vinmager Jesper Nielsen. Skulle du have lyst til at opleve Nygårdsminde vingård, er der med jævne mellemrum åbent hus – På Nygårdsminde Vindgårds Facebookside kan man løbende se hvornår der er åbent hus www.facebook.com/nygaardsminde

Salg af vinene sker direkte fra Nygårdsminde Vingård efter aftale.

 

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop