K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Filmen spiller onsdag, torsdag, fredag og søndag.

Alle dage kl. 19.00.

 

Der er en ekstra forestilling torsdag kl. 14.00 – hvor Ældresagen giver en kop kaffe

 


 

Livets vante gang i stuerne og køkkenregionerne på Downton Abbey bliver pludselig afbrudt, da der kommer brev fra Buckingham Castle om, at kong Georg V. og dronning Mary vil komme på besøg på vej til Harewood House, hvor deres datter bor. Lord Grantham og familien er selvfølgelig inviteret med til ballet på Harewood House. Således får Crawley-familien del af æren, selv om det nogle gange er svært at bevare den fine adelige facade over for tidens økonomiske udfordringer. Anderledes står det til blandt tjenestefolkene, der ser frem til at tjene de kongelige, men opdager, at deres vante pladser – butler, kok, tjenere – vil blive overtaget af kongehusets udsendte stab. Lady Mary ser kaos i øjnene og tilkalder mr. Carson fra hans pension, mens hendes påklæderske Anna sammen med mr. Bates forbereder en lille revolution i køkkenregionerne. Eller i hvert fald et royalt kup.

For i bund og grund ved alle godt, hvor deres loyalitet ligger. Selv lord Granthams svigersøn, den irske republikaner Tom. Og så skal familien lige sørge for, at gamle lady Violet ikke laver en scene foran de kongelige, fordi hun har et horn i siden på dronningens hofdame, Maud Bagshaw.

 

Julian Fellowes og Michael Engler har kaldt hele Crawley-klanen og alle deres tjenestefolk sammen igen for at hylde TV-serien ”Downton Abbey” med et forrygende – og selvstændigt – sidste kapitel, der har det kongelige besøg som omdrejningspunkt. Her er al den pomp og pragt, som hører til lejligheden og som millioner af mennesker verden rundt er blevet forelskede i.

Selvfølgelig med hele det forrygende cast med Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Jim Carter, Brendan Coyle, Joanne Froggatt, Allen Leech, Penelope Wilson, Kevin Doyle, Maggie Smith og mange flere i spidsen.

kilde: BASbio

Bosætning Jammerbugt
Baggesen