Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

 

Fra Brønderslev til USA
– og hjem til scenen på Bålhøj Festival i Øster Brønderslev

Sanger, sangskriver og guitarist Brian Tronsgaard er fra Brønderslev, og har de sidste 10 år boet i Austin, Texas, hvor han har fået sig en musikalsk genopdragelse og lidt at skrive hjem om.

Han spillede sin første koncert på Søndergades Skole i 1994 med bandet De Forenede Lektielæsere, stærkt inspireret af Eric Clapton og Poul Kjøller. Som en del af byens levende musikmiljø, spillede han grunge med Strange Brew, rock med gymnasiebandet Ubetinget Vigepligt, blues med Apotekets Disciple, og lidt fra alle barhylder med De Ubehagelige Typer.

I 2007 dannede Brian sammen med gamle og nye venner det cirka 11-mand store The Second Chance Band, som spillede for et par fulde huse, og som hovednavn på den allerførste Bålhøj Festival i 2008. Inden afrejsen til USA blev det som solist til den hjemmelavede miniplade Passage, som ikke rigtig førte nogen steder hen, men som stadig kan høres på internettet den dag i dag. 

I år flyver han en tur hjemad med kurs mod scenen på Bålhøj Festival lørdag 8. august, hvor han endelig kan høres igen på de hjemlige breddegrader.

Til koncerten på Bålhøj medbringer Brian nye sange på dansk og engelsk, og et vellignende (!) orkester bestående af Bjarne Roursgaard (Indian Cane) på guitar, Christian Thrane (Bryan Adams Tribute) på bas, Sten Kjærsgaard (Grace James) på orgel, og Nils Bo Poulsen (Grace James) på trommer.

Om orkesteret så også er vellydende kan høres på Bålhøj Festival i Øster Brønderslev 8. august, men mon ikke det er det! 

 

 

Springeren
Bilhuset Biersted A/S