Staudemarken
Mortensens Mad
PrinterEksperten

Ordrer i millionklassen:

Dansk hydraulikvirksomhed får stribevis af ordrer fra Norge


Hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmark servicerer mange norske kunder inden for offshore-industrien. De faldende oliepriser i 2014 var således et hårdt slag for den nordjyske virksomhed, men nu er situationen vendt til glæde for mange danske industrivirksomheder, og Serman & Tipsmark vinder således igen store ordrer fra offshore-industrien i Norge.

Det kunne mærkes hos hydraulikvirksomheden Serman & Tipsmark, da prisen på olie led et knæk tilbage i 2014. Det var nemlig startskuddet til en stor nedtur på de internationale oliemarkeder, der i februar 2016 ramte det laveste niveau i 12 år, hvor prisen på eksempelvis en tønde amerikansk WTI-olie nåede ned på godt 29 dollars. Virksomheden med base i Brønderslev i Nordjylland har mange kunder i den norske offshore-industri, som er afhængige af en høj og stabil oliepris. Siden da er priserne på olie dog steget og ligger i dag på et fornuftigt og stabilt niveau. Siden slutningen af sidste år er Serman & Tipsmark igen begyndt at vinde større ordrer fra norske kunder. Ifølge virksomhedens direktør Alex Laursen har Serman & Tipsmark indtil videre fået ordrer til en samlet værdi på et tocifret millionbeløb:

 

– Prisen på en tønde WTI-olie ligger i dag på omkring 60 dollars, og er dobbelt så høj som i 2016, da prisen var presset i bund. Det højner investeringslysten hos vores norske naboer, som har en stor olieindustri, og derfor er nordmændene begyndt at investere igen. Det smitter i høj grad af på vores virksomhed i form af stigende efterspørgsel på vores produkter, siger han og fortsætter:

 

– I første halvår 2019 har vi således fået flere større ordrer ind fra det norske marked svarende til et tocifret millionbeløb. Og hvis vi sammenlægger de norske ordrer med vores danske kunder og de andre udenlandske markeder, vi også leverer til, har vi nu en god og solid ordrebog.

Serman & Tipsmark beskæftiger i dag 50 ansatte – det samme antal medarbejdere, som virksomheden havde, da den internationale oliekrise brød ud i 2014. Trods svingninger i markedet har hydraulikvirksomheden således fastholdt et stabilt antal ansatte, og den strategi giver pote nu, hvor markedet er i fremgang, lyder det fra Alex Laursen:

 

– Vi har stort set de samme medarbejdere i dag, som for fem år siden. Det har vi gjort for at fastholde den specialiserede viden, som vores medarbejdere besidder. På den måde holder vi et højt kvalitetsniveau, og det skaber en stor tryghed hos vores kunder. Og selvom der med nogle kunder er gået flere år, siden vi sidst løste en opgave for dem, så er det i mange tilfælde den samme medarbejder, som har kendskab til deres virksomhed, de bliver mødt af, fortæller han og fortsætter:

 

 

– Derudover har vi løbende plejet vores kontakter i Norge – også i de trænge tider. Den loyalitet bliver nu belønnet, og mange af vores gamle kunder, som vi tidligere har løst projekter for, vender nu tilbage med ordrer på serieprodukter, de tidligere har fået leveret samt nye opgaver, de ønsker at få løst.

 

Med udsigt til en ordrefremgang et godt stykke ud i fremtiden, forventer Serman & Tipsmark således at skulle bruge flere medarbejdere til virksomheden i Brønderslev.

 

Vi regner med at få brug for flere ingeniører, maskinmestre og produktionsmedarbejdere, der kan hjælpe os med at løse de opgaver, der er på tegnebrættet lige nu. Der er nemlig fremgang at spore inden for offshore-industrien samt en række andre brancher, vi leverer til, herunder industri, vind og marine, siger Alex Laursen.

Kilde: Serman & Tipsmark

Bosætning Jammerbugt
Springeren
Baggesen