Bøgsted A/S
K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
PrinterEksperten
Bjælkehytten

Brønderslev-virksomhed modtager erhvervspris

 

Brønderslev-virksomheden Intech International A/S har netop fået overrakt erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019. Virksomheden klarer sig bedst blandt ca. 36.500 virksomheder i Region Nordjylland.

 

Spar Nord og BDO har fundet de 200 virksomheder i Region Nordjylland som over en femårig periode har haft størst succes målt på en række finansielle nøgletal. De 200 virksomheder får tildelt den nystiftede erhvervspris Succesvirksomhed 2019, der fremover hvert år skal uddeles til de i alt 1.000 virksomheder – 200 for hver af landets fem regioner – der leverer de mest overbevisende finansielle resultater.

 

En af de nykårede vindere er Intech International A/S i Brønderslev, som er specialister i fabriks- og procesudstyr til fødevare- og fiskeriindustrien:

 

– Vi er rigtig stolte over at vinde Succesvirksomhedsprisen, der er en helt speciel pris, som hylder det lange seje træk med langvarig vækst, gode økonomiske resultater og markedstilfredshed. Man hører alt for sjældent om de virksomheder, der har gjort det godt over lang tid, og det er vigtigt for os at blive anerkendt for. Alle virksomheder kan nemlig gå fra to til fire medarbejdere, men det bliver sværere, når virksomheden vokser sig større og bliver mere fasttømret med en kultur og en ånd, siger en glad direktør Leif Carøe Andersen fra Intech.

 

Intech beskæftiger i dag cirka 100 medarbejdere fordelt på Intech International A/S og Damgaard Automatik A/S. Intech har netop fået overrakt prisen af repræsentanter fra Spar Nord og BDO, der består af en Succesvirksomhed-statuette og et diplom.

 

Formålet med prisen er at hylde de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne, og som mestrer det lange seje træk. Det er typisk virksomheder, som ikke nødvendigvis får opmærksomhed med innovative produkter, storstilede eksporteventyr eller kortvarige og lodrette vækstrater, men som er hverdagens helte.

 

Senere på efteråret afholder Spar Nord og BDO en finale, hvor den absolut største succeshistorie i Region Nordjylland udpeges og fejres. Derudover uddeles tre særpriser til virksomheder, der har udmærket sig inden for bæredygtighed, jobskabelse og digital omstilling.

 

Fakta om ”Succesvirksomhed 2019”

Spar Nord og BDO har udviklet en ny metode til at identificere landets mest succesfulde virksomheder. Samtlige danske virksomhedsregnskaber de seneste fem år er blevet gennemgået, og alle virksomheder har fået mellem 0 og 20,5 point. Her skiller 200 virksomheder pr. region sig ud målt på følgende parametre:

 

  • Kontinuerlig vækst i resultat før skat for de seneste fem år: Kan resultere i mellem 0 og 5,5 point.
  • Sundhed i seneste regnskabsår: Soliditetsgrad i procent: Kan resultere i mellem 1 og 3 point.
  • Kontinuerlig vækst i egenkapital: Konsolidering, der tillader investering: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.
  • Forrentning af egenkapital: Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag: Kan resultere i mellem 1 og 6 point.

 

Ikke-finansielle holdingselskaber, ejendomsselskaber, fonde samt virksomheder med over 1.000 ansatte er ikke medtaget i analysen. Læs mere om ”Succesvirksomhed 2019” her: www.succesvirksomhed.dk.

Kilde: Spar Nord

AKKC Wallmans
Guld & Rod
Pj Industries
Nordicals Aalborg