K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Siden d. 9. marts, hvor Statsminister Mette Frederiksen annoncerede i et pressemøde om COVID-19, at Danmark lukkede ned for den umiddelbare fremtid, har mere end 65.000 danskere meldt sig ledige.

Nedlukning af samfundet har blandt andet været med til at presse erhvervslivet, hvilket har medført tab af indtægt, tvungen ferie for flere medarbejdere og i værste tilfælde, fyringer.

Regeringen har derfor også udarbejdet flere hjælpepakker, som skal forhindre, at arbejdsløsheden stiger yderligere. Trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter garanterer, at staten vil betale op til 75 procent af lønnen for privatansatte, der fyringstruede.

Men selvom aftalen har bagudvirkende effekt, er stadig flere blevet fyret på grund af corona-krisen.

Antallet af nyledige i Brønderslev er steget med 40,6%

Region Nordjylland er især blevet ramt hårdt af arbejdsløshed.

Ifølge de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, har Region Nordjylland det næsthøjeste antal nyledige i relative tal, kun overgået af Bornholm. Det er på trods af, at der var et fald i ledigheden i Nordjylland de første to dage af krisen.

I Brønderslev Kommune har der siden 9. marts været 484 nye ledige. Sammenlignet med resten af 2020, er det en stigning på 40,6%.

Den store stigning har fremhævet vigtigheden af at være medlem af en a-kasse. Uden arbejdsløshedsforsikring kan man være nødsaget til at søge om kontanthjælp eller andre offentlige ydelser for at få dækket sine udgifter, mens man leder efter et nyt job.

Ifølge den seneste opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet er det især danskere med korte uddannelser, som står til at miste deres job under corona-krisen.

En ny måde at finde frem til den rigtige a-kasse

Hvis man ikke i forvejen er medlem af en a-kasse, kan det være svært at finde den a-kasse, som bedst dækker ens behov. Især hvis man ikke har en uddannelse inden for et fagområde, der har en veletableret fagforening og a-kasse.

A-kasse Eksperten har derfor udarbejdet en gratis A-kasse test, som har til formål at hjælpe ledige og studerende med at finde den A-kasse, som egner sig bedst til deres branche, uddannelse og fagområde.

Du kan tage testen her, hvis du er i tvivl om hvilken a-kasse, der har størst erfaring med at få et medlem med din faglige baggrund i arbejde, når krisen ender.

Du kan også læse mere om de enkelte a-kasser og deres fagområde på de danske A-kassers samlede brancheorganisation, Danske A-kasser.

Kilder:

Yderligere informationer om arbejdsløshed og Beredskabsstyrelsens indsats under COVID-19 kan findes på www.jobindsats.dk/, hvor der regelmæssigt udgives publikationer og bilag om den aktuelle situation om arbejdsmarkedet.

Springeren
Baggesen