Bedemand John Olsen
Mortensens Mad
Nordjysk ride- og Islænderudstyr
PrinterEksperten

Hvis de private boligejere skal bidrage til at nedbringe boligmassens udledninger, er statstilskud til klimainvesteringer ifølge mange danskere en vej, man bør gå, viser ny befolkningsundersøgelse.

Staten bør give tilskud til, at private boligejere kan klimaoptimere deres boliger. Den holdning har godt halvdelen af befolkningen i en ny befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig. Kun knap 15 pct. mener ikke, at staten skal yde tilskud til at klimaoptimere private boliger.

-Vi ved, at boligejerne er stærkt optaget af den grønne dagsorden, men står man som boligejer og skal vælge mellem et nyt køkken eller mere isolering på loftet, vinder det nye køkken ofte. Derfor er det naturligt, at mange synes, det giver mening, at det i højere grad bliver en samfundsmæssig opgave, at minimere boligmassens udledninger, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

I samme undersøgelse giver knap 40 pct. også udtryk for, at staten bør udstede lånegarantier til klimainvesteringer i private boliger.

-Man kan jo forestille sig boligejere, som gerne vil foretage klimatiltag i deres bolig, men som ikke kan skaffe finansiering i deres egen bolig til at realisere projektet. Hvis de boligejere skal gøre deres boliger mere klimavenlige, skal der på en eller anden måde udvikles nye metoder, da boligmassen rummer et betydeligt reduktionspotentiale, siger Peter J. Mattsen.

Ifølge Peter J. Mattsen er boligens klimaudledning de seneste år blevet et paramter i forbindelse med salg.

-En ting er, hvad det koster at opvarme en bolig, det spiller selvfølgelig ind på salgsprisen, men opmærksomheden på bæredygtighed er blevet langt højere, efter der er kommet definerede klimamål. Mange købere går op i bæredygtighed, og er en bolig energieffektiv, har den en klar fordel på markedet, siger Peter J. Mattsen.

AKKC
GF Forsikring
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S