K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Mortensens Mad
Bondestuen
Birks Bikeshop

Rejser bliver i høj grad prioriteret i danskernes hverdagsbudget

Kun mad på bordet prioriteres højere

Når alle de faste udgifter er betalt, er det tid til at prioritere resten. Og det gør danskerne så. De fleste prioriterer at bruge deres penge på at fylde køleskabet med mad og drikke. Og dernæst er det rejseopsparingen, der får en kapitalindsprøjtning, når vi skal fordele vores penge i hverdagen. Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Først går lønnen ind, så suges de faste udgifter ud, og så skal resten af sparepengene ellers fordeles efter, hvad vi har behov for, og hvordan vi prioriterer.

De fleste (60 pct.) vægter at få mad og drikke på bordet. Men hernæst er det ferieopsparingen, der prioriteres hos fire ud af to (40 pct.)

Det viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere.

Ferie er livsnødvendig luksus
Mens det vist ikke kan diskuteres, at der skal mad og drikke på bordet, når vi lægger budget, så kan det føles mindre livsnødvendigt med en ferie.

Ikke desto mindre står rejser og ferier altså højt på listen over ting, vi prioriterer at bruge penge på i vores hverdag.

Rejseopsparingen ligger derfor bl.a. også over oplevelser som biografture og koncerter (29 pct.) samt restaurantbesøg og take-away (27 pct.), når vi skal fortælle, hvad vi vægter at bruge penge på i vores hverdag.

”De fleste af os er så privilegerede, at vi godt kan afsætte penge til fornøjelser, når vi prioriterer vores penge i hverdagen. Vi kan godt sætte et ordentlig måltid på bordet og samtidigt lægge penge til side til næste ferie og så måske endda også klemme en koncertaften eller et restaurantbesøg ind i ny og næ. Men for mange er ferien bare en luksus, som vi tager os, fordi vi ved, at vi har brug for at trække stikket. Derfor bliver ferien også ofte vigtigere end fx en ny telefon eller nye jeans. Vi har nogle batterier, der skal lades op – simpelthen – og det kan kun en ferie gøre for os,” fortæller Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo, der også understreger, at en rejse i dag ikke behøver at koste en hel månedsløn, hvis man har mulighed for en gang i mellem at rejse perioder uden for højsæsonerne.

Længere nede på listen over ting, vi prioriterer at bruge penge på i hverdagen er da bl.a. også tøj, som prioriteres af lidt over hver fjerde (27 pct.) samt nye gadgets såsom telefoner, som blot knap hver sjette (13 pct.) vælger at bruge penge på i hverdagen.

Kilde: Apollo

AKKC
Guldsmed Hansen
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S