K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Mortensens Mad
Bondestuen
PrinterEksperten

Undersøgelse viser, at nordjyderne vil ’leve mere i nuet’:  

Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på deres flasker og dåser 

 

Næsten halvdelen af nordjyderne tager positive erfaringer med sig ind i 2021 efter et corona-præget 2020. Ifølge en ny YouGov-undersøgelse, svarer 46% af nordjyderne, at corona-krisen har fået dem til at revidere deres liv og prioritere, hvad de ønsker at bruge deres tid på. Coca-Cola har indsamlet danskernes vigtigste erkendelser fra 2020 og sat dem på Coca-Cola-flasker og -dåser. Det er første gang nogensinde, at danskernes egne udsagn pryder det ikoniske brands emballage.  

 

Virker citatet ”Jeg vil leve mere i nuet” på den nye Coca-Cola dåse bekendt? Så er det måske fordi, det er dit eget. Som en del af den nye kampagne ’Open To Better’ har Coca-Cola[1] nemlig spurgt danskerne, hvad de har lært i 2020 og ønsker at fokusere mere på fremover.

Nordjyderne vil ’leve mere i nuet’ 

Ifølge undersøgelsen svarer næsten halvdelen (46%) af nordjyderne, at de i nogen eller høj grad har taget deres liv op til revision efter tiden med corona. Og spørger man, hvad de ønsker at ændre i deres liv, peger flest nordjyder (43%) på, at de vil ’leve mere i nuet’, mens hver tredje (32%) ønsker at ’bruge mere tid sammen med familien’. Disse og en række andre erkendelser kan nu ses på de nye flasker og dåser fra Coca-Cola.

 

”Med alt det vi har været igennem i 2020, er det vigtigt at fokusere på det positive, vi har lært, og minde os selv og hinanden om, hvad der er vigtigt. Derfor har vi for første gang nogensinde sat en række af danskernes egne udsagn på vores flasker og dåser i forbindelse med ’Open To Better’-kampagnen. Vi håber, at det kan inspirere til at fokusere mere på de vigtige ting i vores liv,” siger Philip Wedgewood, Senior Brand Manager for Coca-Cola.  

 

Under corona-krisen har mere end hver fjerde dansker opdaget nye sider af sig selv. Især i Region Nordjylland har de nye sider, som flere oplevede ved sig selv under corona været positive – det svarer 68% af nordjyderne i undersøgelsen.

 

Fra tanke til handling  

Selvom 2020 har fået os til at revidere vores liv og prioritere anderledes, er det kun hver fjerde nordjyde, der har sagt deres corona-forsæt højt eller skrevet dem ned. Det håber Coca-Cola nu at kunne hjælpe dem og resten af danskerne med i et online univers, hvor man bl.a. kan få eksperthjælp fra Master i Positiv Psykologi og coach Katrine Sejersen-Permin, der peger på vigtigheden af at få sat ord og billeder på sine drømme og mål.

 

”Vi mennesker har dovne hjerner og kan godt lide at gøre det, vi plejer at gøre. Vi kan muligvis godt mærke, at der er noget i vores liv, vi kunne tænke os var anderledes. Men fordi det kræver utrolig meget af os at lave om på ting i vores liv, får vi oftest ikke handlet på det. Heldigvis kan man blive bedre til at handle på sine drømme med simple øvelser. Når vi f.eks. forestiller os at vi har opnået noget vi drømmer om, eller skaber et konkret billede af det, så snyder vi faktisk hjernen til at tro, at det er noget vi allerede har gjort, og det forstærker vores tro på, at vi kan gøre det igen.” 

 

Claudia Rex viser, hvordan hun når sine mål  

Ud over ekspertråd kan du også få inspirerende tips fra Claudia Rex på sitet. Hun benytter sig meget af visualiseringsøvelser, og dem har hun brugt flittigt gennem 2020. Hun er nemlig en af de mange danskere, som har taget sit liv op til revision – og hun har brugt vision boards for at få sat billeder på sine mål og til at bevare fokus på dem. På Coca-Cola sitet kan du helt konkret se, hvordan hun bruger vision boards.

 

”2020 vendte virkelig alt på hovedet for mig. Jeg indså, at jeg ikke var 100 procent lykkelig og måtte tage mit liv op til revision. Det betød, at jeg satsede alt og startede en helt ny karriere. En af de ting jeg gjorde – og hele tiden gør for at nå mine drømme – er at visualisere dem med ord og billeder. Teknikken er ret enkel, men ret effektiv. Jeg tror, at den kan hjælpe mange med at nå deres mål, så det kan jeg klart anbefale, at man prøver her i 2021,” fortæller Claudia.

 

Så hvis du søger inspiration til, hvordan du får sat ord og billeder på dine drømme og mål i 2021, kan du besøge onlinesitet www.coke.dk/open


[1] Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1.002 CAWI-interview med danskere i alderen 15-65 år, i perioden 31. august – 3. september 2020.

Hotel Phønix
Guldsmed Hansen
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S