Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

Det går fremad med vaccinationerne. Mange grænser og ferielande er igen åbne. Alligevel er der nok mange af os, som vælger at holde ferie i Danmark i år.

Gør en dyd ud af nødvendigheden – og gør din hjemlige staycation til en fest! Husk, at staycation ikke betyder, at du skal være hjemme hele ferien, tværtimod.

– Pak bilen med mad, drikke, tæpper, en bog, et par bolde eller ude-spil og tag på picnic til skov, strand eller en hyggelig havn. Slå jer ned for dagen, nyd livet, og lad tiden flyve.

– Er du vild med slotte, kunstmuseer, historiske mindesmærker eller noget helt andet, så er det nu, du har tiden til at komme afsted. Måske skal målet være, at det bliver i år, du får besøgt de top 3 museer, du virkelig gerne har villet se i lang tid?

– Hold øje med Cityforeningerne i de danske byer. Mange byer har Late Night-aftener med længe åbent og gøgl og gak i gaderne, lokale markedsdage, byfester, torvekoncerter, havnefestivaller (jeps, de små af dem, som gerne må afholdes) – så vælg byer og arrangementer og sæt kryds i feriekalenderen.

– Har du børn – eller kan låne nogen! – så er en krabbefisketur altid et hit. Pak spande, fiskenet og lav et par fiskestænger med en tøjklemme for enden af snoren til madding – og så afsted til nærmeste havn. Vil du være på den sikre side, så ring til havnekontoret og hør, om det er godt at fiske krabber hos dem. Husk madpakker og solcreme!

– Pak bilen og kør hen til et fedt sted, hvor du kan leje kano, mountainbike – eller måske en hest! – og tag på tur, med eller uden guide. Se nye områder af Danmark og oplev varieret og storslået natur.

– Vandreskoene. Den store motionsdille i kølvandet på corona. Kom væk fra det hjemlige skole-sti-system, de velkendte gader og stræder, eller den gennemtravede tur på markveje og stier – og prøv kræfter med en af de længere vandreruter, der findes overalt i Danmark. Har ruten ikke samme start- og slutsted, så parker bilen ved startstedet og tjek, at du kan komme retur med en bus fra rutens slutsted.

Det sidste – og vigtigste – tip!
Det bedste ved staycation er friheden til at kunne tage af sted med kort varsel. Sørg for, at bilen er klar til at køre ud, når vejret og lysten melder sig. Og vil du slippe for bøvlet med punkteringer midt i udflugten, så overvej, om det ikke er i år, at du skal have et sæt såkaldte punkterfri dæk.

– Med dæk med DriveGuard-teknologi kan man køre videre, selv om bilen punkterer. Dækket klapper nemlig ikke sammen. Man bør dog ikke køre mere end 80 km med maks. 80 km/t på et punkteret DriveGuard-dæk, før man får det skiftet – men i mange tilfælde det kan også være nok til at redde udflugten, på trods af en punktering, siger Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone.

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Baggesen