Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Bondestuen
Kaffebaren

Antallet af forældrekøb steg med 16 procent i 2020 sammenlignet med 2019, viser nye tal fra Boligsiden.

Boligsalget steg voldsomt i 2020, og forældres lyst til at købe lejligheder til deres børn er ingen undtagelse. Nye tal fra Boligsiden viser nemlig, at der er sket en stigning i antallet af forældrekøbte ejerlejligheder på 16 procent fra 2019 til 2020.

Sidste år blev der solgt cirka 900 ejerlejligheder som forældrekøb, og til sammenligning var antallet i 2019 knap 800 styk.

”Generelt var interessen for at købe ejerlejlighed i 2020 meget stor, særligt i andet halvår. Den stigende efterspørgsel ser vi også på markedet for forældrekøb, hvilket også hænger sammen med, at det fortsat er svært for unge studerende at finde studieboliger i landets største byer,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Desuden bød 2020 også på store stigninger i boligpriserne, hvilket har øget friværdien hos mange etablerede boligejere. Det kan have givet flere forældre incitament til netop at udnytte denne friværdi og investere i en lejlighed til deres barn,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Lokale forskelle i landets største byer

Ikke overraskende er det i København, at der er sket flest forældrekøb. Sidste år blev der nemlig solgt 465 ejerlejligheder af den type. Det er en fremgang på 20 procent i forhold til 2019.

Men ser vi på en kommune som Aalborg, er det faktisk her, vi finder den største procentvise stigning, idet antallet af forældrekøb her er steget med 40 procent i 2020 sammenlignet med 2019.

Også i Aarhus er antallet af forældrekøb gået frem med 18 procent, imens der er sket et fald i forældrekøb i Odense og på Frederiksberg.

Frederiksberg Kommune er samtidig det dyreste sted at købe lejlighed, idet forældrekøbene her er solgt til en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 38.074 kroner i 2020.

Udviklingen i forældrekøb:

Kaffebaren
Springeren
Bilhuset Biersted A/S