Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Kulturarv Nords projekt ”Vores Nordjylland” skulle have udstillet 63 nordjyders fotos på dette års kulturmøde på Mors. Det er aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, og udstillingspremieren på ”Vores Nordjylland” er dermed udsat til Kulturmødet 2021

Mødet og samtalen i centrum
Ni nordjyske kulturhistoriske museer har i løbet af 2020 inviteret en række helt almindelige borgere i hele Nordjylland til at reflektere over deres nordjyske identitet gennem en kameralinse. Deltagernes billeder skulle have haft udstillingspremiere på Kulturmødet Mors 2020, men bliver på grund af Covid-19 desværre udsat til næste år.

”Vores Nordjylland” hører på en måde sammen med Kulturmødet, hvor udstillingspremieren skulle være et samlingspunkt for samtale om, hvad vi som nordjyder er for en størrelse. Vi vil dog arbejde ihærdigt på at skabe en spændende og tankevækkende fotoudstilling, der i stedet får premiere på Kulturmødet 2021” fortæller en af projektets tovholdere, Mette Kvist, museumsinspektør på Museum Mors.

 

Vores Nordjylland fortsætter på Facebook og Instagram

Projektets Facebook- og Instagramsider vil fortsat være aktive. Mette Kvist opfordrer derfor alle nordjyder og danskere i det hele taget til at dele ord og billeder på Facebook og Instagram med deres synsvinkler på, hvad der er særligt nordjysk.

Der er lang tid til 2021. Men vi vil løbende holde gryden i kog. Vi har allerede fået mange gode bud på, hvad der er særligt nordjysk. Nu hvor projektet er forlænget kan vi nå at få endnu flere billeder tilsendt. Og nu hvor vi ikke kan mødes fysisk, er vi klar på tasterne til en samtale online indtil udstillingspremieren næste år.

 

Kulturarv Nord

”Vores Nordjylland” er et projekt, der udarbejdes af museumssammenslutningen Kulturarv Nord. I projektet sætter sammenslutningen fokus på ligheder og forskelle i den nordjyske identitet. Deltagernes billeder og refleksioner indsamles af Kulturarv Nord og præsenteres i en vandrefotoudstilling, der har premiere på Kulturmødet Mors 2021. De indsamlede billeder vil derefter rejse rundt i Nordjylland i 2021-2022. Følg med og læs mere om projektet på Facebook og Instagram, hvor der fortælles om projektets forløb undervejs.

 

Projektet ”Vores Nordjylland” er støttet af Region Nordjyllands Kulturpuljen 2019.

 

Limfjordsmuseet | Læsø Museum | Museum Mors | Museum Moss | Museum Thy | Nordjyllands Historiske Museum | Nordjyllands Kystmuseum | Vendsyssel Historiske Museum | Vesthimmerlands Museum

 

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/voresnordjylland2020/
Instagram: @voresnordjylland2020

Springeren
Baggesen