Hacking af din virksomhed

TID
Onsdag 13. november 2019
kl. 09:00 – 14:00

STED
Brønderslev Erhverv,
Håndværkervej 1, 9700 Brønderslev

SPØRGSMÅL?
Rasmus Pedersen
99 455 197
rasmus.pedersen@99454545.dk

Alle taler om hackere og cyberkriminalitet, men det er en svær størrelse at overskue. Vi vil på en formiddag gøre lettere at forstå:

  • hvad hacking betyder for din virksomhed, og
  • hvad du skal passe på
  • hvad du skal gøre hvis uheldet er ude (og du opdager det)

I takt med den digitale omstilling, anvendes it i mange sammenhænge og produkter – Det giver et behov for fokus på databeskyttelse, it- og cybersikkerhed.

Viden om it- og cybersikkerhedstrusler skal til stadighed løftes i erhvervslivet, hos myndigheder og borgerne, så tilliden til digitalisering fastholdes.

Du skal som virksomhed passe på din forretning også elektronisk, det kan gøre rigtig ondt at få sin virksomhed lagt ned.

Bliver din virksomhed først ramt, så hakker spætten. Du kan miste din kundedatabase, dit regnskabsprogram, din hjemmeside, din ordreliste, netbankadgang. Kort sagt blive låst ude af din egen virksomhed.

 

Dagen udbydes i samarbejde mellem:

Brønderslev Erhverv

Vores oplægsholder Dennis B. Ellebæk

Dennis er etisk hacker og har over 20 års professionel erfaring inden for IT. Han er også ejer af Prueba Cybersecurity.

Som etisk hacker bryder han ind i organisationer ved at finde de svage punkter i deres it- og cybersikkerhed.
Når Dennis ikke bryder ind i organisationerne, rådgiver han hvordan it- og cybersikkerhed effektivt struktureres og styrkes mod ondsindede aktører og ikke mindst førstehjælp til virksomheder der er blevet hacket.

 

Dagens program

Temaet er informationssikkerhed. Det dækker også de fysiske informationer som organisationerne har liggende.

Vi vil give deltagerne et blik ind i ”Hackernes verden” for at illustrere hvordan hackere arbejder og hvordan man som hacker kan misbruge f.eks. data på nettet. Vi kommer også ind på de trusler deres organisationer møder og hvilken rolle medarbejderne har. De er sidste led i forsvarskæden mod angreb.

Til mødet vil vi komme omkring:

  • Cybersikkerhed
  • En tur ned i de kriminelle hackeres underverden og typer af ondsindede aktører
  • Hvilke typer trusler du kan møde
  • Hvilke typer trusler kan ramme medarbejdere
  • Hvad er et godt og sikkert password? (qverty og 123456 er taget)
  • Hvilke trusler er der ved rejser og i offentlige rum – hvad skal man passe på!
  • Holistisk cybersikkerhed som organisation med teknik og mennesker

Det er stadig mere og mere avancerede metoder ondsindede aktører anvender for at få adgang og kontrol over organisationers it-systemer og data. Desværre sker dette dagligt for både offentlige og private organisationer, ofte fordi der gambles med it- og cybersikkerheden. Derfor skal it- og cybersikkerhed øverst på dagsordenen.

Det er nok de færreste organisationer der har guld og ædelsten liggende i pengeskabet. Alligevel har de fleste organisationer med respekt for sig selv et opdateret og avanceret alarmsystem. Faktisk er langt de fleste organisationers ”kronjuveler” digitale data og en livsvigtig del af organisationens eksistens. Men hvor godt er de så sikret?

Den tankegang skal overføres til organisationens it- og cybersikkerhed. Et hackerangreb medfører ofte store fatale skader og ender ofte med at koste enorme summer. Som yderlig fatal skade, så mister organisationen også tilliden fra kunder og samarbejdspartnere.

Kilde: Brønderslev Erhverv

AKKC
Jysk tagrende rens
Baggesen