Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Bondestuen
Kaffebaren

Læs med over skulderen på hele Danmark

Mandag den 3. maj. vendes de første sider i Danmarks Læseklub 2021. Her kan hele befolkningen deltage uden at skulle tænke på mundbind, 2 meters afstand og afspritning af hænder og overflader.

Landet over slår bibliotekerne i disse dage dørene op for glade, savnede gæster. Selvom man stadig skal vise coronapas, så lugter det lidt af de glade, ubekymrede tider før COVID-19, at man nu kan gå rundt blandt hylderne.

 

Og en af de ting bibliotekernes brugere ikke behøver at savne er fællesskabet i en læseklub. Hen over ti dage – fra d. 3-12. maj – danner en virtuel læseklub rammen om et aktivt og landsdækkende læsefællesskab.

 

Her læser man sammen Jesper Steins ”Rampen”, som i foråret vandt Læsernes Bogpris 2021. Bogen findes både på lyd, papir og skærm – så uanset, hvad man foretrækker, kan man være med. De ti dage kulminerer i en online special, hvor Læseklubbens deltagere får mulighed for at gå bag om historien sammen med forfatteren.

Hvorfor en virtuel læseklub?

Lysten til at læse sammen er eksploderet i de senere år. Bibliotekernes læseklubber og online læsefællesskaber, har mange steder vokset sig stærke under corona-perioden. Her har flere og flere har opdaget det potentiale, der ligger i at kunne dele de indtryk og tanker, som bøgerne efterlader i os.
Med Danmarks Læseklub giver bibliotekerne nu endnu flere litteraturinteresserede en nem og oplagt mulighed for at dykke ned i litteraturens verden. Og da det udelukkende foregår online, er Corona ikke en forhindring for at deltage.

Danmarks Læseklub har valgt at læse Jesper Steins  ”En lykkelig slutning, som udover at have vundet Læsernes Bogpris tackler virkelig vigtige emner som familie, sorg og druk – samt hvordan vi kommer videre fra svigtene i vore liv.

Sådan kommer du med i klubben

Alle kan være med i Danmarks Læseklub. Man kan deltage og virtuelt læse sammen med en læseklub, man allerede er en del af. Man kan samle sig en ny. Eller man kan bare læse med – helt, som sig selv. Som deltager får du mulighed for at møde andre, der læser med på tværs af landet.

Undervejs krydres læsningen med konkurrencer og korte, levende synopser, så du kan springe på undervejs i historien.

Udgangspunktet er, at du låne bogen på biblioteket eller eReolen. Herefter deltager du på en af følgende måder:

Du modtager herefter læseklubbens læsesprint og synopser dagligt –  samt alt det andet gode, der lige nu forberedes til deltagerne.

Mere om Læseklubben

På dit lokale bibliotek kan du høre mere om Danmarks Læseklub, og få hjælp til hvordan du deltager.

Hør Jesper Steins egne ord om bogen: https://youtu.be/02ye9sYoHSo

 

Danmarks Læseklub er etableret som et samarbejde mellem Danmarks Biblioteksforening, Litteratursiden og Bibliotekernes Temasamarbejde.

Kaffebaren
Faarup skovhus
Bilhuset Biersted A/S