GF Forsikring
Mortensens Mad
Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Kaffebaren

Corona har betydet, at flere føler sig tættere på deres bofæller, men det rekordhøje boligsalg under pandemien har også været en samfundsøkonomisk trumf.

Mit forhold til personerne i min husstand er blevet tættere under Corona. Sådan svarer knap 20 pct. i en ny befolkningsundersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har fået analysebureaet Epinion til at lave.

Samtidig er kun 5,5 pct. blevet mere distanceret fra de personer, de deler husstand med, mens resten ikke vurderer, at der er sket ændringer.

Ifølge Nybolig kan den mere isolerede måde at leve på i husstandene have været medvirkende årsag til, at der blevet slået rekord i 2020 med mere end 100.000 boligsalg, hvilket er ca. 20.000 flere end 2019.

-Der er ingen tvivl om, at mange under nedlukningen har fået kuller i sådan en grad, at de er kommet på flyttetanker, når man har skullet tilbringe forholdsmæssigt mange flere timer i hjemmet, end man plejer. Her vi har især på sommerhusmarkedet oplevet en hidtil ekstrem høj interesse, som uden tvivl skyldes behovet for variation, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Han glæder sig imidlertid over, at hver femte oplever, at de er kommet tættere på hinanden under pandemien.

-Corona har haft nogle kolossale konsekvenser for samfundet både, hvad angår sundhed og økonomi, så det er i det mindste glædeligt, at en stor del er kommet tættere på dem, de bor sammen med, siger Peter J. Mattsen.

En høj handelsaktivitet på boligmarkedet, som vi har oplevet under Corona, er ifølge mæglerdirektøren også værd at glæde sig over.

-Man vil næppe høre ejendomsmæglere beklage sig over 2020, men kigger vi på samfundsøkonomien, vil den også profitere på et stærkt boligmarked, idet en bolighandel typisk genererer en del afledt økonomisk aktivitet i form af fx flytninger, istandsættelser og ombygninger, siger Peter J. Mattsen.

Kaffebaren
GF Forsikring
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S