Fysioterapi til børn med tegn på overbelastning, uro, stress og angst Du skal huske at fodre din SØHEST! Men hvordan gør man det, og hvorfor er SØHESTEN sulten?
Onsdag d. 9. oktober

Mange børn oplever i dag, at hverdagen er stressende og uoverskuelig, og de kan have svært ved at navigere i dette kaos. De kan klage over ondt i maven, hovedpine og have svært ved at fald til ro og sove natten igennem. De kan have svært ved at koncentrere sig, huske ting eller have store følelsesmæssige udsving, og nogle kan endog opleve angst.

Alle disse symptomer kan sammen eller hver for sig tyde på, at dit barns (nerve)system er OVERBELASTET. Når barnet (gennem længere tid har) oplevet overbelastning, går kroppen i beredskab. Kroppens alarmberedskab hedder aMYGdala – “MYGGEN”. Når kroppen er på overarbejde suser MYGGEN rundt. Den svirrer og irriterer og bliver hurtigt sur eller stikker, og de ovennævnte symptomer bliver tydelige. Det der er allerbedst til at berolige den overaktive MYG, er vores hippocampus. Hippocampus betyder SØHEST, og jo større SØHESTEN er, jo bedre er den til at berolige MYGGEN. Desværre er det sådan at når MYGGEN har været meget aktiv længe, har den vokset sig stor og stærk, og samtidig er vores SØHEST skrumpet. Det er NU vi skal fodre vores SØHEST!!

FYSIOTERAPI til børn med symptomer på overbelastning, handler derfor om, at få SØHESTEN til at vokse, så der kan komme ro på myggen. Dette gør vi ved at arbejde med kroppen, da noget af det SØHESTEN allerbedst kan lide, er motion med høj puls, berøring i form af dybe tryk, kram og massage. Vi arbejder også med stræk og bevægelighed, da et overbelastet nervesystem kan påvirke dette.

Fysioterapeut Pernille Thomsen fortæller om hvordan man mindsker stress og gør hverdagen mere overskuelig. Se evt. mere på hendes hjemmeside: www.søhestemad.dk

inMOTUS – fysioterapi i bevægelse deltager også med gode råd om berøring i form af dybe tryk, kram og massage så stressen mindskes.

Om dette arrangement

Tid: 17:00 – 19:00
Pris: 50 kr.
Target: For voksne
Billetter her
Kilde: Brønderslev Bibliotek
Hotel Phønix
Jysk tagrende rens
Baggesen