Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

BOLIG-INDEKS: Fremvisninger og handler går markant tilbage seneste måned – mest i hovedstadsregionen – priserne fortsætter stadig op. De sidste linjer kan skrives om historisk sommerhus-boom

Interessen for alle tre boligtyper går nu tilbage – over en bred kam og mest i Region Hovedstaden. Eneste undtagelse er Nordjylland, hvor boliginteressen er uændret.

  • Fremvisningerne dykker igen i maj. Se tabeller i vedhæftede dokument.
  • Handlerne falder også – som en naturlig følge af færre købere på fremvisning. Se tabeller.
  • Priserne fortsætter dog op. 1,2 % for sommerhusene, 0,8 for ejerlejlighederne og 0,4 % for villaer og rækkehuse.

Det viser det aktuelle home Boligbrief på basis af handler fra ejendomsmæglerkæden Homes 181 forretninger. Danske Bank står bag beregningerne. Tallene i homes Boligbrief er med tre måneders glidning og sæsonkorrigerede.

Forventede prisstigninger

Michael Dalsager, talsperson og senior kommunikationskonsulent i Home, har følgende kommentarer til udviklingen:

Det er forventet, at priserne fortsætter opad, selv om der er færre købere på færde.

Interessen er – trods faldet – nemlig fortsat stor, og vi har haft så mange måneder med kraftigt stigende priser – og dermed også væsentligt højere priser på de ny-udbudte boliger – at det fortsætter med at påvirke prisniveauet de kommende måneder.

Men der anes også en tendens til, at stigningstakten allerede er mindre i maj end i april, viser Boligbriefet fra home og Danske Bank.

Vi forventer, at prisstigningerne løjer yderligere af de kommende måneder.

Så meget er huset, lejligheder og sommerhuset steget i pris
Tabel med gennemsnitlige prisudviklinger

Maj 2021 ift. april 2021 – i kr. Maj 2021 ift. maj 2020 – i kr.
Hus 140 kvm                                                             20.580                                                  285.320
Lejlighed 80 kvm                                                             12.560                                                  239.360
Sommerhus 80 kvm                                                             21.760                                                  288.960

Kilde: home Boligbrief, Danske Bank og Home

Ingen katastrofe at farten tager af

Det er sundt nok for boligmarkedet, at der falder lidt mere ro på – og godt for familierne på boligjagt.

Ingen kan lide at føle sig stresset i en så afgørende situation som et boligkøb.

Køberinteressen er historisk set fortsat særdeles stor, men køberne har fået mere at kigge på og vælge imellem de seneste måneder.

Der er især kommet flere sommerhuse til salg – og udbuddet er steget 5 % den seneste måned.

Danmarkshistorie om sommerhusene

Vi kan dermed skrive på de sidste linjer i et nyt danmarkshistorisk kapitel om det helt enorme sommerhus-boom, der satte ind især i maj og juni for et år siden. Rekordmange har ganske enkelt købt sommerhus det seneste års tid.

Interessen er lavere nu end samme tid sidste år, og der er ved at indfinde sig en mere normal temperatur i sommerlandet i takt med, at vi genåbner landet og åbner op ud til omverdenen – og vi igen kan besøge restauranter og rejse.

Interessen for sommerhus-køb er fortsat god, men sommerhusene er populært sagt ved at finde jordforbindelsen og lande i en hverdag, hvor vi ikke alle sammen taler om sommerhus.

Kaffebaren
Suvo
Faarup skovhus
Bilhuset Biersted A/S