Bøgsted A/S
K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
PrinterEksperten
Bjælkehytten

Få plads til hele familien på terrassen og skab rum til alles ønsker og interesser – uden splid og kamp om pladsen. Med nogle få tiltag kan du skabe plads til de smås leg, teenagerens privatliv, mors krydderurter og fars udekøkken – og se frem til en lang sommer med grillaftener med vennerne, familiehygge og lange lyse nætter i godt selskab. 

Produktgruppechef fra BAUHAUS, Vickie Dahl Matzen giver dig her sine bedste råd til at indrette en perfekt terrasse, der giver plads til mange forskellige aktiviteter og opfylder hele familiens sommerdrømme.

Indret med fleksible møbler med flere funktioner

Fleksible møbler kan være en fordel, når terrassen skal opfylde mange behov. Køb lette møbler, du nemt kan flytte og som eventuelt kan have flere funktioner – er pladsen trang, så husk, at en bænk giver mange siddepladser uden at tage ret meget plads op. Oppustelige liggestole kan også være et godt supplement, som kan findes frem og gemmes væk efter behov – og som kan tages med på strandtur eller festival.

Har du pladsen er det skønt at udvide møblementet med en lounge-afdeling og samle hele familien eller vennegruppen til en sommeraften under stjernerne. Udvalget af lungemøbler er eksploderet, fortæller Vickie Dahl Matzen fra BAUHAUS. Du kan indrette terrassen, så den ligner en dagligstue, gå efter klassisk sommerhusstemning med kurvemøbler, indrette stramt og skarpt med den populære rattan eller du kan skabe et råt og moderne udtryk med selvbyggede pallemøbler. Uanset stilart, så gør de magelige møbler, at du får brugt terrassen mere, især hvis du supplerer med en terrassevarmer – eller bare holder gang i grillen.

Med en hængekøje tiltrækker du en svær målgruppe for udeliv og familiehygge – nemlig husets teenager. Det kan være en klassisk hængekøje, som du hænger op med nogle kroge i væggen eller en flytbar udgave på stativ. Uanset stilart er den det perfekte sted at tjekke Instagram og en god måde for de unge at være med i fællesskabet og samtidig passe sig selv…

Hængekøjen vækker selvfølgelig også begejstring hos de mindste – der skal nok blive kamp om pladsen! Suppler med en sandkasse, som indbyder til mange timers leg, især hvis den er placeret på eller tæt på terrassen, så de små stadig kan følge med i resten af familiens aktiviteter.

Grønt skal der til!

Nyttehaven kan der også blive plads til, siger BAUHAUS’ terrasseekspert: Krydderurterne skal være nemme at komme til, så de skal ikke plantes langt fra køkkendøren eller udekøkkenet. Skab en sanselig oplevelse og plant krukker og højbede til med duftende krydderurter, lige til at plukke til aftensmaden. Især basilikum, citron-timian, rosmarin og mynte dufter fantastisk – og så har du allerede taget første skridt til en mojito…

Selvfølgelig skal der også være plads til masser af blomster. Du kan plante både sommerblomster og stauder i dine krukker. Gå efter smukke krukker, der matcher resten af indretningen – og endelig ikke for små, så dine blomster tørrer alt for nemt ud.

Og hvad med højbede på hjul? I højbedene kan du plante klatreplanter og dermed skabe smukke, grønne vægge, der afskærmer terrassens forskellige afdelinger og kan flyttes rundt efter behov.

Skygge er en nødvendighed på terrassen, hvis den skal kunne opfylde hele familiens ønsker dagen og natten lang. En markise er et godt valg, den beskytter både mod sol og aftendug – og forlænger sæsonen på terrassen

Kilde: Bauhaus

Brovst Malerfirma
Guld & Rod
Pj Industries
Guldsmed Hansen