Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Donation muliggør international kunstudstilling i Vrå

 

Den internationale biennale for ung europæisk samtidskunst finder igen vej til Kunstbygningen i Vrå i 2020. Her har en donation på 175.000 kroner fra Det Obelske Familiefond gjort det muligt at huse udstillingen, som består af 56 talentfulde kunstnere fra syv forskellige lande.

Kunstbygningen i Vrå bliver for tredje gang skandinavisk repræsentant for den internationale udstilling, Jeune Création Européenne Biennalen, og dermed bliver værker af nogle af Europas mest talentfulde unge kunstnere udstillet i Kunstbygningen. Det sker takket være en donation på 175.000 kroner fra Det Obelske Familiefond:

 

”JCE Biennalen har til formål at finde nogle af de mest talentfulde unge samtidskunstnere fra syv forskellige lande og samle deres værker på en turnerende udstilling i de lande, som kunstnerne kommer fra. Som vært for udstillingen bliver Kunstbygningen i Vrå dermed en del af et større kredsløb for samtidskunst – både herhjemme og internationalt – og det er vi glade for at kunne støtte”, siger Michael Bjørn Nellemann, der er direktør hos Det Obelske Familiefond.

Jonas Kjeldgaard Sørensen (højre side af billedet) i gang med sin performance.

56 udvalgte kunstnere

Udstillingen turnerer i syv forskellige byer i syv forskellige europæiske lande og bliver dermed vist til et stort internationalt publikum. Der bliver udvalgt otte kunstnere fra hvert land, og værker fra alle 56 kunstnere finder således vej til væsentlige museer og kunsthaller forskellige steder i Europa.

 

”Det er utrolig stort for os, at Kunstbygningen i Vrå er med til at formidle europæisk samtidskunst. Donationen er ikke kun en vigtig økonomisk håndsrækning – den er også en tilkendegivelse af vigtigheden af, at den internationale kunst kommer bredt ud”, siger Mathias R.T. Kristensen, der er leder af kunstbygningen.

 

Ifølge kurator og manden bag udstillingen i Vrå Henrik Godsk, er der ekstrahøje forventninger til Kunstbygningens deltagelse i JCE Biennalen i 2020:

 

”I år er tredje gang, vi er med i JCE Biennalen, så vi føler os efterhånden hjemme i det og har forventninger til, at vi kan lave den hidtil bedst disponerede udstilling. Vi skal udnytte, at vi udstiller det her fantastiske projekt i Nordjylland, og derfor vil vi også i højere grad forsøge at få det unge publikum med til udstillingen – for eksempel gymnasierne rundt omkring i regionen. Det er helt klart en oplagt mulighed for at se interessant samtidskunst fra forskellige lande”, siger han.

 

Henrik Godsk tilføjer desuden, at Kunstbygningen i Vrå også udstiller udvalgte værker fra JCE Biennalen på Kulturmødet på Mors i august. Kunstnerne får dermed ekstra opmærksomhed omkring deres værker og kan – som flere tidligere eksempler har vist – se frem til stor national og international interesse for deres arbejde.

 

Kunstnerne, som skal repræsentere Danmark på biennalen, er Nat Bloch Gregersen, Søren Krag, Anna Samsøe, Rasmus Niclas Rose Nielsen, Jonas Kjeldgaard Sørensen, Liesel Burisch, Billie Maya Johansen og Jona Borrut. Alle otte kunstnere er blevet udvalgt af Kunstbygningen i Vrå i samarbejde med en kunstfaglig jury.

 

Udstillingen rammer Vrå i foråret 2020.

 

De syv udstillingssteder i Europa:

Le Beffroi, Montrouge, Paris, Frankrig (oktober-november 2019)

Kunstbygningen i Vrå, Danmark (april-maj 2020)

Science and Art Center ”Bruzis”, Cesis, Letland (juni-juli 2020)

Intact Foundation, Cluj, Rumænien (august-september 2020)

Villa Olmo, Como, Italien (februar-marts 2021)

Museu de l’Empordà, Figueres, Spanien (april-maj 2021)

Musée Amadeo de Souza Cardoso, Amarente, Portugal (juli-august 2021)

 

Kilde: Det Obelske Familiefond

Artikelfoto: Jonas Kjeldgaard Sørensens værk ”Broadcaster” i forgrunden med Søren Krags værk ”Pallas Athena speaks winged word to Diomedes (Iliad V)” i baggrunden.

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop