Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Fredag den 23- august besøger TV-meterologen, debatøren og forfatteren Jesper Theilgaard Brønderslev.

Det sker i forbindelse med Brønderslev Handels aktivitet: Brønderslev For Målene.

Her får man besøg af Danmark For Målene karavanen som tager rundt i hele Danmark for at gøre Danmark mere bæredygtig, og for at oplyse om FNs 17 verdensmål.

Man kan møde karavanen på Arkadetorvet foran Sparekassen Vendsyssel i tidsrummet 13 – 17.

Jesper Theilgaard holder et lille foredrag kl. 15.30, og der vil være masser af muligheder for at få viden om FNs 17 verdensmål, deltage i konkurrencer og sætte sine egne mål.

– Klimaet og bæredygtigheden fylder heldigvis mere og mere i vores bevidsthed, og som handel vil vi gerne være med til at præge debatten og få yderligere fokus på at vi skal passe godt på vores jord, fortæller handelschef Lars Bisgaard Andreasen.

– Vi tror på at hele debatten omkring bæredygtighed også er til gavn for den lokale detailhandel, for ved at handle lokalt bruger man jo faktisk også færre resourcer på blandt andet kørsel.

Han peger blandt andet på det klimaaftryk man sætter når man bestiller sine varer i udlandet via en hjemmeside.

– Og så tror vi faktisk på at hele denne debat kan gøre det attraktivt med lokale produkter og dermed styrke det lokale erhvervsliv.

Kendt fra TV

Jesper Theilgaard er uddannet som flyvemeteorolog i 1978, og har siden 2002 været fuldtidsansat på Danmarks Radio. Udover at være en populær tv-meteorolog og anerkendt forfatter er han også en kyndig foredragsholder. I løbet af sin tid som foredragsholder har Jesper sammensat en række foredrag, der spænder bredt, men som alle har den samme røde tråd i form af vejret.

Jesper har skrevet ikke færre end 25 bøger om vejret, vejrfænomener og klimaet, som henvender sig til både børn og voksne. I 2007 modtog han Gyldendals faglitterære pris med den begrundelse, at forfatterskabet omfattede en unik kombination af faglighed med kulturstof, som sjældent er set i den type faglitteratur. Herudover har Jesper også modtaget CARE Prisen i 2018 ”for hans ihærdige indsats for at sætte klimaet og klimaforandringer på dagsordenen – ikke kun hos politikere, men i lige så høj grad også hos danskerne.”

Foto: Jesper Theilgaard

Springeren