Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Bondestuen
Kaffebaren

Nordjyllands Politi:

Spiritusbilist slingrede afsted med 20 km/t i Aalborg. Højlydt musik fra lejlighed holdt naboerne vågne.

Døgnrapport

Aalborg – spiritusbilist slingrede afsted med 20 km/t i 50 km/t-zone


Da to betjente førte patruljevogn ad Strandvejen i Aalborg fredag den 23. april ved 01-tiden, lagde de mærke til en bilist, som kun kørte 20 km/t til trods for, at det var tilladt at køre op til 50 km/t på strækningen. Bilen slingrede desuden, da føreren flere gange foretog ryk i rattet for at rette op på bilens retning. Det vakte omgående mistanke til påvirket kørsel, hvorfor politiet standsede bilisten til kontrol.

Da betjentene henvendte sig til føreren, en 57-årig kvinde, fik de at vide, at ”der ikke var noget at komme efter.” Bilistens snøvlende tale, blanke øjne og ringe balanceevne vidnede dog om det modsatte. Politiet instruerede derfor bilisten i at deltage i en alkometertest. En test, der gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hun havde en promille på 1,42 – markant over den lovlige grænse på 0,5 promille.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man hjalp den sigtede ind på bagsædet af patruljevognen. Betjentene kørte derefter den sigtede til skadestuen, hvor man udtog en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Hjørring – kokain og cannabis-påvirket bilist anholdt


Under kørende patrulje på Toelhøjvej i Hjørring torsdag den 22. april om aftenen lagde to betjentene fra Nordjyllands Politi mærke til en bilist, som de besluttede sig for at standse til kontrol.

Årsagen var, at betjentene via patruljevognens indbyggede IT-system kunne se, at ejeren af bilen var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere hændelse.

Politiet standsede bilen og henvendte sig til føreren, som viste sig at være identisk med ejeren af bilen – en 22-årig mand. Da bilisten rullede ned for vinduet, kunne betjentene lugte en kraftig stank af hash. Det vakte omgående mistanke til påvirket kørsel.

Betjentene instruerede derfor bilisten i at deltage i en alkometertest og en narkometertest. Mens alkometertesten heldigvis ikke gav udslag, viste narkometertesten derimod, at bilisten tilsyneladende var påvirket af både cannabis og kokain.

To skodder fra joints (hash cigaretter) blev desuden fundet i forbindelse med ransagning af køretøjet.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, besiddelse af ulovlig narkotika samt kørsel i frakendelsestiden. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs mere på politi.dk

 

Aalborg – højlydt musik holdt naboerne vågne


Fredag den 23. april ved 02-tiden – meget tidligt om morgenen – modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at højlydt musik fra en lejlighed på Revlingbakken i Aalborg holdt naboerne vågne. Efter sigende skulle der være tale om et gentagende problem, hvorfor anmelder havde besluttet sig for at kontakte politiet.

En ledig hundepatrulje i nærheden kørte derfor til stedet for at tage kontakt til vedkommende, der desværre lyttede til højlydt musik til gene for deres naboer. Efter en fornuftig dialog med beboeren om, at de skal huske at udvise omtanke til deres naboer, blev der skruet ned for musikken. Betjentene forlod derefter stedet, da der nu var nattero i området.

Ej videre i sagen.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene?

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Pandrup – bilist kørte 89 km/t på 60 km/t strækning


89 km/t – dét var bilistens målte hastighed på Kvorupvej i Pandrup til trods for, at der på strækningen gælder en hastighedsgrænse på 60 km/t. Politiet standsede derfor bilisten til kontrol torsdag den 22. april om aftenen. Overtrædelsen medførte et klip i kortet samt en bøde.

 

Kaffebaren
Springeren
Bilhuset Biersted A/S