Bedemand John Olsen
Nordjyske Bank
Bondestuen
Bjælkehytten

Tag dine gummistøvler og din familie under armen til en dag på landet 

Efter et år med aflyste arrangementer kan Arlas landmænd endelig åbne stalddørene op for en sjov og  lærerig dag på landet for hele familien. Det gør de den 19. september, når 38 Arla-landmænd inviterer  tusindvis af danskere fra nær og fjern på gårdbesøg for at klappe en kalv, se en malkerobot eller træde  op i en af de store traktorer til Åbent Landbrug. 

Har du nogensinde spekuleret over, hvordan det føles at klappe en kalv, hvor meget en ko egentlig spiser,  og hvordan en malkerobot virker? Så får du svar søndag den 19. september, når 38 Arla-gårde åbner  stalddørene op for gæster fra nær og fjern til årets Åbent Landbrug. 

Arrangementet tiltrækker årligt flere tusinde mennesker, der har mod på at skifte byen ud med landet for  en dag og få indblik i livet som landmand.  

”Udover at være en sjov og begivenhedsrig dag for børn og voksne, så er det også en oplagt mulighed for at få et indblik i, hvordan dyrene lever rundt omkring på Arlas gårde. Der er mange danskere, der ikke ved,  hvordan hverdagen ser ud på et moderne landbrug, og her kan Åbent Landbrug være et vindue til  landmandslivet,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør for Arla i Danmark. 

”Sidste år kunne Arlas landmænd desværre ikke åbne op for de lokale gæster på grund af Corona, så jeg  forventer, at vi får en masse nysgerrige børn og voksne ud på gårdene i år. Jeg kan også forstå på mange af  landmændene, at de stort set allerede har fuldt hus på tilmeldingerne,” siger hun. 

Smagsprøver og festlige aktiviteter for børn og barnlige sjæle 

Der er da også lagt op til flere festlige aktiviteter på dagen. De mange besøgende til Åbent Landbrug kan  blandt andet glæde sig til at klappe en kalv, se store maskiner og tage sit helt eget traktorkørekort på en  pedaltraktor. Der vil også være smagsprøver på mejeriprodukter fra Arla til de sultne gæster. 

Arla-gårdene rundt omkring i landet holder åbent søndag d. 19. september i tidsrummet fra kl. 10 til 16, og  arrangementet er gratis. Man skal blot huske at tilmelde sig, før man tager på gårdbesøg.  

Åbent Landbrug koordineres af Landbrug & Fødevarer. Se mere på www.arla.dk/dyrevelfærd.  

Kaffebaren
Suvo
Faarup skovhus
Baggesen