Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Konservatives stærke kvinde vil løfte arven efter Lene Espersen

På den konservative liste til folketingsvalget er der blot én kvinde, nemlig Mia Tang. Men hun er til gengæld en kvinde med meget klare ambitioner og mange års erfaring med politik.

  • Mit klare mål er at løfte arven efter Lene Espersen, som var en stærk repræsentant for Nordjylland. Det er aldrig rigtig lykkedes, så det vil jeg gerne gøre noget ved. Der er brug for både tydelig borgerlig politik og ordentlighed, siger Mia Tang.

Derfor er det heller ikke tilfældigt, at valget faldt på Nordjylland og den ledige Brønderslev-kreds, da hun valgte at gå ind i politik.

  • Nej, bestemt ikke. Man skal føle sig hjemme, der hvor man stiller op, og kende regionen til bunds. Så jeg blev super glad, da jeg kunne få Lenes gamle kreds, siger Mia Tang.

De tyve års erfaring med politik kommer fra baggrunden som journalist. Den har givet en bred indsigt i politik på alle niveauer. Både de meget lokale hensyn og de store nationale spørgsmål.

  • Jeg har altid forholdt mig meget kritisk til politik, og det gør jeg også nu, hvor jeg for første gang selv er kandidat. Man skal sætte sig ordentligt ind i tingene, og man skal respektere, at andre kan mene det modsatte af en selv. Jeg er personligt virkelig træt af blokpolitik og ville ønske, at Folketinget blev bedre til at lave brede politiske aftaler, så flere borgere føler, at de har en aktie i beslutningerne, siger Mia Tang.

Den jobmæssige erfaring spænder vidt. Mia Tang forlod Århus for at blive journalist på TV2/Nord, og senere dækkede hun i en lang årrække nordjyske interesser fra Christiansborg som leder af TV2-regionernes politiske redaktion. Senere skiftede hun til den anden side af bordet og har været pressechef i en kommune, før hun efter sidste valg blev Inger Støjbergs pressechef.

  • Det har givet en helt særlig politisk erfaring, som jeg nu kan bruge til at give nordjyske sager gennemslagskraft. Jeg har forholdt mig til Nordjylland i skiftende perioder og forskellige sammenhænge siden 1998, så jeg føler mig godt rustet og har også lært utrolig meget af at arbejde på Øretævernes Holdeplads med Inger, siger Mia Tang, som valgte at forlade ministeriet sidste år.

Privat bor Mia Tang i dag i Dragør ligesom sin forgænger Lene Espersen. Det er nu et tilfælde, og det er det også, at det i det hele taget blev hovedstadsområdet.

  • Sommetider er det jo lidt tilfældigt, hvor man havner. Jeg har dybe jyske rødder, så min plan var i sin tid at bruge et par år i København for at få flere faglige udfordringer og så vende næsen hjemad. Men så mødte jeg manden i mit liv og måtte sadle om, siger Mia Tang.

Siden har parret fået to sønner og manden Klaus Larsen leder i dag en industrivirksomhed.

  • Ja, han laver heldigvis noget helt andet end mig. Både journalister og politikere har jo en tendens til at være vældig kloge og tale meget, og så er det meget godt med en modvægt, der ikke uden videre lader sig imponere. På det punkt kunne han ligeså godt have været nordjyde, siger Mia Tang og griner.

Lykkes det at blive valgt, har Mia Tang dog planer om at også at få en base i det nordjyske.

  • Jeg har flere gange tidligere haft dobbelt husførelse, og jeg vil gerne slå rod i Nordjylland igen. Det svære bliver at beslutte, hvor det skal være. Jeg har arbejdet i fem forskellige nordjyske byer og kørt hele regionen tynd. Der er mange steder, jeg holder af, så det bliver ikke helt nemt, slutter Mia Tang.

Fakta om Mia Tang:

47 år, gift og mor til to.

Uddannet cand.mag. og journalist med supplerende uddannelser i strategisk kommunikation og psykoterapi.

Siden 1996 arbejdet som nyhedsjournalist, politisk redaktør og vært hos en række forskellige tv- og radiostationer og på Christiansborg. Senere skiftet til kommunikationsfaget og jobbet som pressechef i først en kommune og senere som presse- og kommunikationschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet. Nu tilknyttet som seniorkonsulent på et kommunikationsbureau.

Sideløbende haft egen konsulentvirksomhed, som yder rådgivning, undervisning, kommunikationsmæssige bistand og medietræning.

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop