Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

Hver lørdag anbefaler Brønderslev Bibliotek en god bog til weekenden.

I dagens anledning er litteraturformidler Gitte Winneche dykket ned i gemmerne og har hentet en bog frem, som hun læste under den første nedlukning i 2020. Hun vil nemlig gerne anbefale “Min geniale veninde” af Elena Ferrante, den første bog i Ferrantes kvartet om Lila:

“Jeg læste engang en udtalelse om, at læsning var fantastisk, fordi det samlede tankerne. Men nogle gange er læsning også fantastisk, fordi det får dem til at flyve. For halvandet års tid siden gik jeg i gang med Elena Ferrantes Napoli-serie, og det gjorde mit hoved til et rodet og kaotisk sted. De her bøger giver mig lyst til at leve, til at skrive, til at råbe, til at føle og til at mærke alting lige så intenst, som Lila gør det, og de får mine tanker til at flyve i tusind forskellige retninger – tilbage til fortiden, til gamle venskaber, og til hvordan jeg er blevet den, jeg er.

Det er nogle meget kraftfulde bøger, og selv om jeg har sådan cirka nul ting tilfælles med en ung og fattig italiensk kvinde i 60’ernes klassesamfund, levede jeg mig så meget ind i det her univers, at konturerne mellem fiktion og virkelighed blev tågede. Det er det, litteratur kan, når det er allerbedst, og jeg vil varmt anbefale alle at give sig i kast med serien.”

Du kan selvfølgelig reservere Elena Ferrantes serie på bibliotekets hjemmeside her eller i appen Biblioteket (iOS / Android). Du kan også lytte lydbogen eller læse e-bogen på eReolen her. Rigtig god fornøjelse.

Kaffebaren
Suvo
Springeren
Baggesen