Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

PREMIEREFILMEN i BASbio, Brønderslev

BASbio viser i uge 23Marco effekten” på følgende tidspunkter:

Fredag d. 11/6 kl. 19.00

Søndag d. 13/6 kl. 19.00

———————————————————————————————————————-

MARCO EFFEKTEN er en fed thriller, sådan skrev en litteraturanmelder, da Jussi Adler-Olsens femte roman i 2012 ramte de tusindvis af begejstrede og hungrende danske læsere, som længe havde set frem til en fortsættelse af serien om Afdeling Q. Og forventningerne blev i den grad indfriet – romanen strøg direkte ind på bestsellerlisten.

Nu er de hårrejsende historier, de hæsblæsende menneskejagter og forfatterens bidende kommentarer og hints til vores samtid blevet omsat til film. Spændingsthrilleren om suspekte mord, svindel med danske skattekroner i millionklassen, lyssky forretningsmetoder og korrupte sammensværgelser mellem finansverdenen og den politiske elite folder sig ud i Martin Zandvliets fortolkning af MARCO EFFEKTEN.

Med Ulrich Thomsen og Zaki Youssef som makkerparret, Carl Mørck og Assad, er Afdeling Q flyttet op fra den mørke kælder i Politigården. Fra den nye placering i politiets imposante højborg kan drabschef Marcus Jacobsen holde et vågent øje med Carl Mørck, der med sine utraditionelle metoder konstant bringer sig på kant af loven.

Carl Mørck er tilbage. Hans håndtering af en kriminel selvmorder sendte ham til tælling og på en ufrivillig pause fra bestillingen som kriminalkommissær. Hans overordnede, drabschef Marcus Jacobsen, bortviste ham fra jobbet i minimum seks uger, så han kunne få talt sine oplevelser igennem med sin psykolog, men allerede efter fjorten dage ønsker Carl at komme tilbage, for ellers vil han blive sindssyg af den nagende tomhed. Knapt er han trådt indenfor i Afdeling Q, før Assad præsenterer ham for en ny sag, – eller rettere en gammel henlagt sag fra dengang Hardy, Carls gode kollega, stadig var i tjenesten.

Sagen handler om William Stark, en efterlyst familiefar som er mistænkt for pædofili og som aldrig er set siden. Dengang forblev en lang række spørgsmål ubesvaret og kort efter blev sagen lukket og henlagt på ordre oppefra i systemet.

Men nu sker der et nyt gennembrud i sagen, da man pågriber en 14-årig østeuropæisk dreng, Marco, i et tog på vej mod Danmark. I hans lomme finder man et pas, der netop tilhører den mistænkte og forsvundne William Stark. Dette rejser naturligvis nye spekulationer hos Mørck og hans team, der ihærdigt forsøger at hive et svar ud af drengen. Hvordan er passet havnet i lommen på Marco? Betyder det, at William Stark er i live? Eller er drengen blevet misbrugt af Stark og har efterfølgende slået den eftersøgte dansker ihjel?

Men den tavse Marco vil ikke snakke med politiet og inden længe er han stukket af – på flugt fra folk, der vil slå ham ihjel for den viden, han sandsynligvis ligger inde med. 

 

Det sender Carl Mørck, Assad og resten af Afdeling Q ud på en jagt efter drengen, men også ud på en opklaring, der skal vise sig at føre længere op i samfundets top end de havde kunne forestille sig. For det skal vise sig, at den forsvundne embedsmand havde afgørende beviser for svindel med ulandsbistand og Carl Mørck bliver overbevist om, at pædofilianklagen er en dækhistorie, som drengen kan være nøglen til at løse.

Men netop som Carl og Assad nærmer sig sporet, begynder en serie af grusomme forbrydelser at ske og da et lig fiskes op af en skovsø på Midtsjælland peger sporene på mystisk vis i en ny retning – ind i toppen af den politiske elite, hvor embedsmænd har taget magten og hvor bedraget ikke kender nogen grænser. 

MARCO EFFEKTEN er en film om at jage retfærdighed i en uretfærdig verden. Gennem en desillusioneret Carl bliver vi konfronteret med forbrydelser og umenneskelighed på alle niveauer af samfundet, men med ham får vi også håbet om, at det er muligt at gøre en forskel.

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Baggesen