Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Bjælkehytten

Har du nogensinde sådan rigtigt oplevet mørket?

I Danmark oplever vi mørke som en naturlig del af vores liv. I vinterhalvåret er det mørkt fra sidst på eftermiddagen til op ad formiddagen. Alligevel oplever mange af os ikke mørket. Vi bor i byer, hvor der er gadelygter, og hvor det samlede lys fra huse, butikker og erhverv aldrig rigtig lader mørket slippe ind. Kun HELT uden kunstigt lys kan mørket rigtigt opleves.

Vi vil gerne give dig en intens og dyb oplevelse af mørket – et sted, hvor det er rigtig MØRKT.

Derfor inviterer vi den 15. oktober kl. 18, den 2. november kl. 16 og den 19. november kl. 15.30 til Mørkestunder på DORF MØLLEGÅRD.

Første gang der afholdes Mørkestunder, den 15. oktober, er det Kulturnat i Danmark. En årlig tilbagevendende fejring af kultur, gennem afholdelse af kulturelle arrangementer over hele Danmark.

Arrangementerne foregår på gårdspladsen, hvor fortællere fra Jyske Ås fortællergruppen bryder stilheden med sagn og fortællinger, der passer til skumringstimen. Stilheden vil dog også få plads, og den giver mulighed for at deltagerne rigtig kan mærke det tiltagende mørke, dets lyde, lugte og stemning.

Når det er blevet helt mørkt, tændes der et lille bål midt på gårdspladsen, og lys og mørke bliver endnu mere intenst. I mørket ved bålet serveres en lille skål suppe.Da hele arrangementet foregår udendørs og man sidder stille, er det en god idé at klæde sig godt på og medbringe et tæppe.

Pris 75 kr. pr. person.

For yderligere information kontakt Museum for Forsyning og Bæredygtighed, tlf.: 98843105 eller post@museummoss.dk

Kilde: Moss

Kaffebaren
Suvo
Springeren
Bilhuset Biersted A/S