Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Bjælkehytten

Når en forfatter møder en morder

For læsere af krimier og true crime-bøger

 

Mød de to forfattere bag bogen ”Tækkemanden”, journalist Helle Maj og fotograf Jørn Stjerneklar, der gæster biblioteket fra Sydafrika, hvor de har boet og arbejdet de sidste 30 år. De fortæller om deres møde med Danmarks mest seriekriminelle forbryder: landmanden Peter Frederiksen, også kaldet Tækkemanden.
Helle Maj fik en mail fra den danske mand i Sydafrika, der mente, at hans liv var en bog værd – og han ville have Helle Maj til at skrive den. Over tre dage mødtes parret med manden, der fortalte sin livshistorie. Kort efter blev han arresteret, da politiet gjorde et bizart fund i hans kummefryser.

Helle Maj og Jørn Stjerneklar besluttede at hjælpe det sydafrikanske politi med opklaringen, og det kom der bogen ”Tækkemanden” ud af. At Peter Frederiksen var en sex-sadistisk psykopat, gik først op for parret, da politiet bad dem oversætte hans dagbøger og tidsfæste 3.500 af hans digitale billeder. Tækkemanden havde begået alvorlige forbrydelser i Danmark og andre lande, og du kan høre parret fortælle om, hvordan det var at kontakte ofrene og at arbejde med det sydafrikanske politi, og om hvordan de selv reagerede psykisk på al den ondskab, der gemte sig bag forbrydelserne. 

Helle Maj har tidligere skrevet bogen ”Den sorte enke – historien om drabet på en dansker”, og i 2018 udkom ”Tækkemanden”. Året efter lavede parret podcastserien ”I en danskers blodspor”, som er en af DR’s mest downloadede krimiserier. 

Det sker mandag den 13. september kl. 19-21 på Brønderslev Bibliotek – billetpris 75 kr.

 

Kaffebaren
Suvo
Springeren
Baggesen