Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

 

Dette er første del af en serie om den nordjyske musiker, Poul Erik Jensen eller PEJ, der foruden at leve af at spille og undervise, også laver musik til tekster/digte fra nordjyske forfattere.

Hvem er Poul Erik Jensen.

Født 1957 i Skævebro ved Dybvad. Bor nu i Ø. Brønderslev og er en fodbold-gal fader til 4 børn og morfar til et enkelt barnebarn.

Flyttede til egnen, nærmere betegnet Hvilshøj i 1979 og fik job hos KFK-foderstoffer og kom senere til Handelsbanken, nuværende Danske Bank i Brønderslev.

Har spillet musik siden sin tidlige ungdom og underholdt på orgel til fester fra han var 14 – 15 år gammel. Studerede senere musik på Hjørring Seminarium i 2 år og har efterfølgende komponeret musik til mange tekster, oftest fra lokale nordjyske tekstforfattere, bl.a. Ingerlise Poulsen og Jens Rosendal mfl. Han har også fået flere sange på tryk i diverse årbøger.

Poul Erik Jensen underviser i musik, forår og efterår i AOF´s aftenskole og endelig er han på 20 sæson, dirigent for Mandskoret Frejdig.

Brønderslev Avis bringer med jævne mellemrum, nye sange fra Poul Erik Jensen´s hånd, sange hvor han også fortæller lidt om inspirationen til melodien til denne tekst og vi får også lidt information om personen bag den originale tekst.

Foto: Poul Erik Jensen eller PEJ anno 2020. Foto Tex
Rig er Verden.
Nyeste melodi fra PEJ´s hånd, hedder, Rig er verden. En melodi hvor han har sat musik til et digt fra Poul Jansen og hvor han så nogle kendetegn i teksten, der lignede måden Steffen Brandt, forsanger i det danske band, Tv-2, laver sine tekster på.
Link til mp3 fil med, Rig er verden, kan findes på PEJ´s hjemmeside: https://www.pouleriksmusik.dk/
Lidt om tekstforfatteren.
Teksten er lavet af Poul Jansen, som også er nordjyde. Han bor i Hirtshals og er uddannet som civiløkonom og har arbejdet i en årrække i udlandet, USA, Spanien og Mellemøsten. Han har skrevet rigtig mange digte, viser samt 2-3 romaner.  Han er i den grad inspireret af Vesterhavet og livet omkring det.
Springeren
Baggesen