Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank opruster overfor et stigende antal nordjyske velhavere

 

Antallet af nordjyder med en lønindkomst på over en million kroner om året er kraftigt stigende. Det får nu Nordjyske Bank til at opruste inden for private banking-området, der netop er målrettet personer med en høj indkomst og formue.

 

Antallet af nordjyder, der tjener mere end en million kroner om året, er steget med ikke mindre end 16 procent på bare et år. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at det nu er 1.826 nordjyder, der tilhører den højeste indkomstgruppe. Det er næsten en fordobling sammenlignet med 2009, hvor tallet var 950 personer.

Netop højindkomstgruppen, personer med en stor opsparing eller store investeringer i værdipapirer og selvstændige erhvervsdrivende er målgruppen for Nordjyske Banks store satsning. Det er det såkaldte private banking-segment, der er stigende, og som Nordjyske Bank nu vil opruste overfor:

– Da vi har flere og flere formuende kunder i Nordjylland, som ofte har nogle helt specielle behov og stiller nogle andre krav til deres bank, opruster vi nu med nye private banking-rådgivere. Kunderne får tilbudt en personlig private banking-rådgiver, der kun arbejder for private banking-kunder, og som kan yde en skræddersyet service, forklarer Jesper Bruun Nissen fra Nordjyske Bank og fortsætter: – Det giver også en styrkelse af bankens generelle rådgivningskompetencer, og det er noget, som alle kunder får gavn af uanset indtægt og formue.

Jesper Bruun Nissen er netop blevet ansat til at stå i spidsen for den nye private banking-afdeling, der fra start tæller 12 medarbejdere. Han kommer fra en stilling i Nykredit og tidligere også Danske Bank og medbringer mange års erfaring med håndtering af netop denne kundegruppe.

Den nye afdeling får baser i Hasseris i Aalborg og i Frederikshavn, og det er ikke mindst fusionen med Ringkjøbing Landbobank, der har skubbet på satsningen:

– Ringkjøbing Landbobank står stærkt over for netop private banking-kunderne og er med nu fem specialiserede afdelinger fordelt i Danmark vækstet meget på området. Ikke mindst på Sjælland og i Hovedstaden har Ringkjøbing Landbobank en uforholdsmæssig stor markedsandel, og det skyldes, at mange velhavende kunder godt kan lide den tilgang, som Ringkjøbing Landbobank står for; nemlig bundsolid, kompetent, ordentlig og ikke mindst effektiv rådgivning, fortsætter Jesper Bruun Nissen.

Han siger supplerende, at Ringkjøbing Landbobank og dermed også Nordjyske Bank ikke tager et fast gebyr for at have en fast private banking-rådgiver tilknyttet. Her betaler man kun for de services, man benytter sig af.

Formueplanlægning og gældsoptimering

For Jesper Bruun Nissen handler god rådgivning over for det velhavende segment først og fremmest om grundig formueplanlægning og gældsoptimering. Selvstændige erhvervsdrivende har typisk et holdingselskab med nogle midler, der ikke er beskattede og derfor ikke kan anvendes til private formål. Her kan Nordjyske Bank bl.a. hjælpe med at skabe den rette balance mellem formue og gæld, så kunderne undgår at betale for meget i skat:

– Det er klart, at du skal have kompetencerne i orden, når du skal rådgive kunderne. Men som med al mulig anden rådgivning, så skal du ikke gøre tingene mere komplekse, end de behøver at være. Tilgængelighed og bankens evne til at træffe hurtige beslutning og melde hurtigt tilbage er faktisk lige så vigtigt for de velhavende kunder, og her vil jeg vove at påstå, at vi som lokalbank kan noget særligt. Det er i hvert fald det, vi ofte får at vide af kunderne, siger Jesper Bruun Nissen afslutningsvis.

Jesper Bruun Nissen skal i de kommende uger ansætte yderligere private banking-rådgivere til sit team og forventer at være fuldt bemandet i afdelingen efter sommerferien.

Kilde: Nordjyske Bank

Bosætning Jammerbugt
Springeren