Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Det globale udbrud af COVID-19 har lammet luftfartsbranchen over hele verden og har kraftigt påvirket Norwegians trafiktal for marts. Som følge af pålagte rejserestriktioner og mindre rejseaktivitet, oplevede selskabet et stort fald i efterspørgslen.

Norwegian tilpassede flyprogrammet flere gange i løbet af marts måned som følge af den faldende efterspørgsel. Den 10. marts blev den planlagte kapaciteten reduceret med cirka 15 procent. Selskabet foretog yderligere end justering den 16. marts med en reduktion på op mod 85 procent af den planlagte kapacitet. Langt de fleste afgange blev aflyst fra og med den 25. marts. Kapaciteten var 40 procent lavere end planlagt, og flyvningerne, som blev gennemført, havde en belægningsprocent på 72 procent, et fald på 13,8 procentpoint sammenlignet med samme måned sidste år.

Kapaciteten (ASK) blev reduceret med 53 procent sammenlignet med tilsvarende periode sidste år, og den totale trafik (RPK) faldt 60 procent. I alt valgte 1.153.283 kunder at rejse med Norwegian i marts, en nedgang på 61 procent.

I måneden under ét gennemførte Norwegian 77 procent af de planlagte flyvninger. Samtidig gennemførte selskabet en række ekstraflyvninger på vegne af myndighederne for at hente rejsende hjem. Norwegian fortsatte også med at flyve enkelte ruter for at opretholde kritisk infrastruktur i Norden.

– Den ekstremt hurtige udvikling af COVID-19-pandemien påvirkede i høj grad Norwegians trafiktal for denne måned. Som følge af rejserestriktioner og et stort fald i efterspørgslen måtte Norwegian løbende aflyse flyvninger i marts. I samarbejde med myndighederne gennemførte vi en række ekstra flyvninger for at hente tusindvis af skandinaviske rejsende hjem. Jeg vil gerne rette en stor tak til vores dedikerede kolleger og kunder for al støtte i disse seneste uger, siger Norwegians koncernchef Jacob Schram.

Kilde: Norwegian

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop