Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Bjælkehytten

Fremtidens kunsthal tager form på Spritten i Aalborg

 

Animationsfilm og computerspil bliver blot nogle af de nye kunstformer, som gæster kan se frem til at opleve på fremtidens kunsthal, der i denne tid tager form på Spritten i Aalborg. Kunsthal Spritten/Spritten – Center for Contemporary Art bliver nemlig Danmarks første kunsthal for digital kunst og kultur. 

Fortiden og fremtiden forenes i Aalborgs kommende internationale kunsthal, der i disse år er i gang med at blive etableret i kedelhallen i den nye bydel på Spritten. Nu løfter organisationen bag sløret for navnet på den nye kunsthal og ikke mindst de kunstneriske ambitioner, der kommer til at tegne profilen for Nordjyllands nye internationale attraktion under navnet Kunsthal Spritten / Spritten Center for Contemporary Art. 

Vi er med Kunsthal Spritten nået til et vigtigt punkt på rejsen med at skabe en ny kunst- og kulturinstitution i Aalborg, hvor vores strategiske grundlag begynder at blive mere konkret. Med valget af navn og en kunstnerisk profil har vi taget vigtige skridt, der gør det muligt, i samspil med udviklingen af kunsthallens fysiske rammer over de kommende år, at udvikle et kunstnerisk program, som jeg godt tror man kan sige, at vi ikke har set mage til herhjemme, lyder det fra bestyrelsesformand for Kunsthal Spritten Stefan Hermann.

Kunsthal Spritten består foruden kedelhallen af Aalborgs nye vartegn, det fem etager høje kunstværk Cloud City. Det er skabt af den verdensberømte, argentinske kunstner Tomás Saraceno, som hører blandt de mest fremtrædende internationale kunstnere i dag med store udstillinger verden over.

 

Interaktive værker og socialt samlingssted 

Men det er ikke kun Aalborgs kommende vartegn på kanten af Limfjorden, som publikum kan glæde sig til at opleve. Når Kunsthal Spritten åbner om nogle år, bliver det nemlig med et fremsynet program af tidens mest banebrydende digitale kunst og kultur. 

 

Hvis det levende billede var det 20. århundredes store, kunstneriske gennembrud, så er jeg overbevist om, at interaktive medier bliver definerende for vores tid. Deltagelse og mangfoldighed bliver ledemotivet i programlægningen på Kunsthal Spritten, og jeg glæder mig rigtig meget i den kommende tid til at udvikle vores digitale udstillingsplatform såvel som vores fysiske rammer, som vi vil gøre til et levende mødested midt i Aalborg, fortæller direktør for Kunsthal Spritten Mads Damsbo.

 

Med to kæmpe udstillingshaller inviterer kunsthallen indenfor til en verden af installationer, film og interaktive værker i meget stor skala. Men det er ikke kun kunsten, der kommer til at drive værket. Det er således ambitionen, at kunsthallen skal være et lokalt samlingssted fyldt med liv og events fordelt på to scener i mezzaninen og i kedelhallens gamle værkstedsbygning. 

 

Vi tager med Kunsthal Spritten den digitale udvikling alvorligt, mens vi samtidig har meget stor opmærksomhed på, at vi mennesker har behov for at samles fysisk om meningsfulde oplevelser, samtale og fællesskab – ikke mindst i lyset af det seneste års begivenheder, slutter bestyrelsesformand Stefan Hermann. 

Kunsthal Spritten slår dørene op til de fredede spritfabrikker første gang i 2024. 

 

 

Kommende begivenheder

Den 18. juni kan man opleve Tomás Saraceno, kunstneren bag Cloud City, på Bloom festivalen i København. I juli 2022 er han en af hovedfigurerne på arkitekturkonferencen International Conference on Structures and ArchitecturE (ICSA2022) i Aalborg.

Den 12. august fejrer Spritten 90-års fødselsdag med åbent hus i kedelhallen og et heldagsprogram med fortællinger om Aalborgs historiske spritfabrik. 

Om Kunsthal Spritten 

Kunsthal Spritten / Spritten Center for Contemporary Art og Cloud City Aalborg bliver udviklet af Fonden Artcenter Spritten i partnerskab med Aalborg Kommune, Realdania og Det Obelske Familiefond og støttes af en række øvrige, private bidragydere. Den nye kunsthal andrager et samlet areal på 3.000 kvadratmeter, herunder godt 1.000 kvadratmeter til udstillinger med over 11 meter til loftet i kedelhal 1.

Cloud City Aalborg er tegnet af Tomás Saraceno og består af 63 moduler sat sammen i en skyformation, der skyder op i femte sals højde. Skulpturen bliver på højde med Rundetårn og bliver et nyt markant vartegn for Aalborg med udsigt over Limfjorden og byens tage. 

Kunsthal Spritten / Spritten Center for Contemporary Art og Cloud City åbner i 2024.

 

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S