Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

Bevægelse og leg er vigtigt for alle børns trivsel og sundhed – også når de er indlagt på hospitalet. Legeheltene, der til daglig sørger for at aktivere og lege med de indlagte børn på Aalborg Universitetshospital, er nu klar med en ny bevægelsesaktivitet, som foregår på seks af landets hospitaler i uge 23.

 

Gemmeleg, stafetræs og balanceløb. Dette er bare nogle af de lege og aktiviteter, som indlagte børn kan være med til i den kommende tid på Aalborg Universitetshospital. Legeheltene er nemlig gået sammen med børneuniverset Andemors Verden for at lave nye aktiviteter, der skal få indlagte børn op af deres hospitalssenge.

Denne gang er Legeheltene klar med forhindringsbanen Anderæs, som er en udendørs aktivitet for børnene og deres familie. Idéen med forhindringsbanen er at invitere børnene ind i et legeunivers, hvor der er fokus på at være aktiv og udvikle børnenes motorik ved hjælp af forskellige lege og øvelser.

”Når børn bliver indlagt, får de en helt ny hverdag, hvor sygdommen naturligvis fylder meget. Det er derfor vigtigt for børnene stadig at have små frirum, hvor de bare kan få lov til at lege og være barn. Vi håber derfor, at vores nye aktivitet Anderæs kan være med til at skabe disse nødvendige frirum, hvor børnene kun skal tænke på at lege og bevæge sig sammen med deres forældre og vores Legehelte,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, der står bag Legeheltene.

 

Alle børn har ret til at lege

Forhindringsbanen faciliteres af Legeheltene, der til daglig arbejder for at igangsætte aktive lege og bevægelsesaktiviteter for indlagte børn i Danmark. I uge 23 dedikerer Legeheltene ugen til Anderæs, hvor der både skal kravles, løbes og hoppes, når de indlagte børn skal prøve kræfter med forhindringsbanens mange udfordringer og lege. Legene er udviklet af en bevægelseskonsulent hos Børneulykkesfonden med det for øje, at de skal kunne leges på hospitalets udeområde og kunne tilpasses børnenes kunnen.

Billede: Kreditering: Børneulykkesfonden.

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Baggesen