Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Bjælkehytten

Din invitation gør forskellen

Venner, familie og naboer skal med ud og dyrke motion i denne uge, hvor medlemmerne i Brønderslev Kommunes idrætsforeninger inviterer løs i deres nærmeste omgangs-kreds. En helt ny undersøgelse viser, at det netop er de personlige invitationer, som får folk i gang

Mange motionsfællesskaber er hårdt ramt på fremmødet i disse corona-tider, også selv-om myndighederne ikke fraråder at dyrke motion, så længe man tager de nødvendige forholdsregler.

Den nye ”Tag en ven med”-kampagne, som kører i fem kommuner fra i dag mandag d. 14. september, skal få folk til at myldre til senior-idræt igen. Helle Simonsen på 76 år fra Dronninglund er en af dem, som tidligere er blevet prikket på skulderen af en veninde og lokket med op til træning i Rørholt IF.

”Jeg fik besøg af en ven, som virkelig skubbede til mig. Hun sagde prøv det nu, også for mit helbreds skyld og samværet med de andre damer, og det fortrød jeg hvert fald ikke. Det var simpelthen dejligt at være med. Det var fint, at hun ville have mig med, ellers var jeg måske ikke kommet i gang, jeg skulle lige have det sidste stød,” siger Helle Simonsen.

Og der er netop gode erfaringer med, at det er de nærmeste, som inviterer med. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet blandt 1.000 inaktive viser, at det især er invitationerne fra ens nærmeste omgangskreds, som kan trække folk afsted. Bag Tag en ven med-kampagnen står Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Brønderslev Kommune.

”Det kan være en stor udfordring at komme afsted første gang til en idræt, hvis man ikke kender nogen – og måske især i de her corona-tider. Men vores erfaringer er, at det hele bliver mere overskueligt og trygt, hvis man følges med én, som man kender. Derfor er vi glade for, at flere foreninger i kommunen bakker op”, siger Morten Borregaard Poulsen, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

I alt har 6 foreninger tilmeldt sig kampagnen, og andre foreninger kan fortsat nå at være med. Håbet er, at tilgangen bliver en fast del af rekrutteringen i foreningerne, fordi det er nemt og givtigt.

Fakta: Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Fakta: Disse foreninger uddeler chokolade
Øster Brønderslev IF
Flauenskjold Hallen
Krudtuglerne Brønderslev
Brønderslev Svømmeklub
Dronninglund Gymnastikforening
Sport for Sjov, Hjallerup

Kilde: Bevæg dig for livet – Senior i Brønderslev Kommune

Kaffebaren
Suvo
Springeren
Bilhuset Biersted A/S