Bedemand John Olsen
Mortensens Mad
Nordjysk ride- og Islænderudstyr
Birks Bikeshop

Af MF Anne Honoré Østergaard (V), valgt i Nordjylland.

Danmark har i dag fået en længe ventet udligningsreform. Venstre har arbejdet hårdt for, at reformen skulle skabe bedre balance i hele landet, og det er godt nyt for Brønderslev, der kan se frem til en årlig milliongevinst.

Siden det tidligere på året viste sig, at regeringens oprindelige udligningsudspil ramte skævt og mest af alt var udtryk for socialdemokratisk kammerateri, har Venstre knoklet for at flytte udspillet i den rigtige retning. Og det lykkedes! Med udligningsreformen sikrer vi først og fremmest et egentligt skattestop, og vi får således sat en stopper for det massive skattesmæk til danskerne, som regeringen ellers påtænkte. Dernæst sikrer vi reel tryghed om kommunernes økonomi ved at få et ekstraordinært finansieringstilskud på 3,5 mia. kr. til at være permanent i stedet for, at det skal forhandles fra år til år. Sidst men ikke mindst får vi fjernet overbetalingen for udlændinge i de socialdemokratiske vestegnskommuner i Hovedstaden. Det er kun rimeligt.

Aftalen er således en stor sejr for danskerne, nordjyderne og ikke mindst borgerne i Brønderslev Kommune.

Samlet set tilføres de nordjyske kommuner 469,8 mio. kroner om året, hvilket er over 213 mio. kr. mere i udligning, end regeringen tidligere havde foreslået. Og i Brønderslev Kommune kan borgerne glæde sig over hele 60,9 mio. kr. mere årligt.  Derudover får Brønderslev med aftalen som en af de få kommuner dækket 100 pct. af deres provenutab af staten for skattenedsættelser ned til 26,3. Det er en rigtigt god dag for Nordjylland og for Brønderslev!

Bosætning Jammerbugt
Guldsmed Hansen
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S