Bedemand John Olsen
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

15 nye teststeder ved sand, vand og strand


Region Nordjylland opretter 15 nye teststeder med hurtigtest. Det sker i samarbejde med Falck, som står for alle hurtigtest i Region Nordjylland. Alle teststederne placeres strategisk ved befærdede og turistprægede områder.

Test i sommerlandet
Region Nordjylland opretter i samarbejde med Falck 15 teststeder, der alle har det til fælles, at de placeres steder, hvor der færdes mange nordjyder og turister i sommerferieperioden. Turisme er et vigtigt erhverv i det nordjyske, og Region Nordjylland ønsker med løsningen at skabe gode rammer for både turistbranchen og turisterne.

Derfor kommer der fra i dag tirsdag den 15. juni nye teststeder uden tidsbestilling i Hune, Slettestrand, Tversted, Lyngså, Øster Hurup, Hvalpsund, Hals, Vorupør samt ved Klitmøller. I Asaa og Lønstrup forventes åbningen at ske en smule senere. Alle steder har åbent fra 9 til 19 alle dage inkl. weekender.

Derudover er der i sommerferieperioden nu fast etableret testmuligheder i Byrum, Jesperhus Blomsterpark, Skallerup Klit og ved Fårup Sommerland. Åbningstiderne de 4 steder varierer en smule, og kan ses på www.rn.dk/coronatest.

– Alle over 50 år er nu blevet tilbudt en vaccination, og samtidig står sommerferien for døren med forhåbentligt mange turister. Det betyder, at vi kan forudse et ændret testbehov i Region Nordjylland. Det tager vi konsekvensen af, og flytter derfor en del af testkapaciteten derud, hvor nordjyderne og turisterne befinder sig, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ulla Astman forventer, at testtilbuddene især vil blive brugt af de yngre målgrupper, da flere af disse endnu ikke er blevet tilbudt vaccine. Mange vil derfor have brug for at vide, om de kan være smittede.

– Vi er stadig i en fase af epidemien, hvor massiv test af ikke-vaccinerede og ikke-immune stadig spiller en vigtig rolle, for at vi ikke ser en opblussen hen over sommeren. Vi vil gerne understøtte den teststrategi der ligger, og det gør vi blandt andet ved at tilbyde test i sommerlandet, siger Ulla Astman.

Alle de nye teststeder i sommerlandet drives af Falck, og der er derfor tale om hurtigtest, som foretages med næsepodning og med korte podepinde. Der gives svar på mellem 15 og 30 minutter efter testen.

Teststeder og åbningstider kan findes på www.rn.dk/coronatest.

Der findes fra på tirsdag 66 steder med hurtigtest, som Falck står for i Region Nordjylland. Her testes i næsen med en kort podepind. Hurtigtest bør ikke bruges, hvis man har symptomer på COVID-19 eller er nær kontakt til en smittet. Her bør i stedet bruges en PCR-test.

Der skal bestilles tid til test på coronaprover.dk, hvis man ønsker tid til en PCR-test, som foretages med en halspodning. Der findes 21 testcentre i regionen, hvor det er muligt at få foretaget PCR-test.

 

Her er de nye teststeder

 

Kaffebaren
Suvo
Faarup skovhus
Baggesen