Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Et helt nyt Håndbold Fitness 50+-hold i Brønderslev Idrætsforening er tilpasset dem, der fx har diabetes, hjerteproblemer eller andre skavanker. Det har allerede vist sig populært andre steder i kommunen, at foreninger laver den slags tilpassede hold i fx golf og fodbold.

Torsdag d. 5. marts kl. 15.00 åbner Brønderslev Idrætsforening Håndbold for første gang dørene til deres nye Håndbold Fitness 50+-hold, som i starten er gratis at spille med på og fremover skal køre hver torsdag. Holdet er åbent for alle omkring de 50 år, og skal især få dem i gang, der slås med fx diabetes, hjerteproblemer eller andre udfordringer, der måske holder dem ude af idrætsforeningerne.

”Mange øvelser indeholder bold, og måske noget konkurrence – men hele tiden tilpasset den enkelte. Selvom man måske ikke kan løbe, så kan vi fx ændre banestørrelsen,” siger Louise Hørlyk, som kommer til at være én af trænerne på det nye hold.

Håndbold virker måske ikke som den oplagte sport, hvis ens helbred skranter lidt, men den nye udgave Håndbold Fitness tager netop højde for, at alle skal være med. Det betyder bl.a. en blødere bold, mindre baner og ingen tacklinger.

”Vi arbejder meget med intervaller, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at du skal have pulsen så højt op. Men det betyder, at det er mange pauser lagt ind, og det gør det mere hensigtsmæssigt for folk, der ellers kan være svære at lokke ned i hallen”, siger Louise Hørlyk.

Ny tendens at foreninger tilpasser idrætten

Det nye tilbud laves i samarbejde med Bevæg dig for livet – Senior, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Brønderslev Kommune. Og her har man lagt mærke til den øgede interesse blandt foreningerne for at få alle med.

”Det er begyndt at blive rigtig populært i idrætsforeningerne også at lave plads til dem, der ellers sjældent finder vej ned i foreningerne af sig selv. Og det er meget positivt, at alle kan blive en del af foreningsfællesskaberne, også selvom man måske ikke er helt på toppen,” siger Morten Borregaard Poulsen, som er lokal projektleder i Bevæg dig for livet – Senior.

Det er bl.a. lavet golfhold, fodboldhold og svømmehold i foreninger i Brønderslev Kommune, som er tilpasset folk med f.eks. kræft, diabetes, hjertekarsygdomme eller andre kroniske sygdomme.

 

 

Fakta: Bevæg dig for livet
Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Det er målet i det historiske samarbejde, DGI og DIF har indgået med TrygFonden og Nordea-fonden om opfyldelsen af en ny, ambitiøs vision for dansk idræt: Bevæg dig for livet. Visionen er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie.

Kilde: Brønderslev Kommune

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop