Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

Nu bliver der også mulighed for at spille parkgolf i Brønderslev. Hvad er parkgolf, vil de fleste nok tænke?  Det gjorde Jan Lunde også første gang han blev præsenteret for parkgolf på et besøg hos en vinbondekollega. Som mange af avisens læsere sikkert ved, driver Jan Lunde og hans hustru Gitte Lunde Andresen vingården Nygårdsminde på Tolstrupvej.

Det bliver også på Nygårdsminde at byens parkgolfbane kommer til at ligge. Banen bliver en Pay and Play bane som mange kender fra golfsporten eller fodboldgolf. Der bliver foran Nygårdsminde anlagt en 18 hullers parkgolfbane med en længde på ca. 1.000 mtr.

Spillet minder en hel del om golf. Boldene er dog større og køllerne minder mest om en ”driver” som man kender det i golf. Banen minder mere om en fodboldgolfbane end en almindelig golfbane. Spillet stammer fra Japan, hvor en dansk vinbonde fra Fyn besøgte øen Hokkaido, hvor spillet er meget udbredt. Der er over 800.000 aktive spillere på øen.

Den første parkgolfbane blev anlagt i Danmark i 2012. Banen ved Brønderslev bliver den første i Nordjylland. Jan Lunde fortæller, at ideen er, at der skal afvikles Nordjyske mesterskaber i Parkgolf samt, at der skal laves en forening i forbindelse med banen, der skulle jo gerne blive mange parkgolfspillere. Spillet er udfordrende og giver fin motion.

Hvem skal bruge banen spurgte vi Jan Lunde?

Det kan være virksomheder, der ønsker at deres personale skal have et par hyggelige timer med parkgolf og bagefter en rundvisning på vingården samt ikke mindst vinsmagning med lidt lækkert til. Det kan også være nogle venner, der har lyst til at hygge sig sammen og spille en runde parkgolf. Banen er også perfekt for ældre, der ønsker motion og måske finder en runde almindelig golf lidt for krævende.

Banen er netop i skrivende stund ved at blive anlagt. Banen åbner til foråret, når vejret tillader det. Så der er noget at glæde sig til.

Lidt om parkgolfreglerne:

Der trækkes lod om hvem, der starter ved første hul. Herefter er det den person, som scorede færrest slag ved sidste hul, som starter.
Golfbolden skal tees op ved første slag på hvert hul.
Luftslag giver 1 straffeslag.

”Out-of-bound” linie:
Hele golfanlægget er omkranset af hvide pinde, ”out-of-bound” pinde. Slår man golfbolden over denne linie (det er forkanten af pinden, som danner linien) skal bolden lægges indenfor igen (en køllelængde fra linien og aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag.
Mellem de første 2 x 9 huller og de sidste 2 x 9 huller er der plantet birketræer med 25 meters mellemrum. Denne række danner også ”out-of-bound” linie. Altså 2 straffeslag, hvis man krydser denne linie.

”Out-of-bound” bede:
Spredt rundt mellem hullerne er der blomsterbede og solitære træer. Disse bede er ”out-of-bound” bede. Hvis bolden ligger i beddet (altså på den brune jord), skal golfbolden lægges en køllelængde ud (aldrig tættere på hullet), og man modtager 2 straffeslag. Hvis en bold rammer en medspillers bold, skal den bold, der bliver ramt, genplaceres. Hvis en medspillers bold er i fare for at blive ramt, kan man bede medspilleren om at spille sin bold først eller lægge den en køllelængde væk. Husk at lægge bolden tilbage, når bolden skal spilles.
Når et hul er færdigspillet fortsætter man ad stien til næste hul, før scoren noteres på scorekortet.
Den, der kommer igennem 9/18 huller i færrest slag, har vundet.

Kaffebaren
Suvo
Springeren
Bilhuset Biersted A/S