Deltog du i Royal Run? Det populære løb kommer tilbage.

Royal Run igen i 2020

Kronprinsen opfordrede i går alle til at sætte kryds 2. pinsedag i 2020, hvor Royal Run endnu en gang løber af stablen. Allerede nu kan vi afsløre, at Kronprinsen og Royal Run 2020 blandt andet kommer til Sønderjylland og markerer 100 året for Genforeningen.

 

Royal Run 2019 slog rekorder

Royal Run er netop forbi efter en dag, som bød på alt fra kongelige highfives, titusindvis af glade deltagere og rekordhøje deltagerantal.

Verdens største mile-løb, Danmarks største 10 km-løb og overordnet set verdens sjette største løb. Med 82.028 tilmeldte slog Royal Run 2019 rekorder.

Dagens hovedperson, H.K.H. Kronprinsen, udtalte til speakeren i Nyhavn:
“Det er endnu en drøm, der er gået i opfyldelse ovenpå succesen sidste år. Det er skønt at se, at der er så stor tilslutning til løbet i år fra alle aldre,” og Kronprinsen tilføjede: “Det var skønt at se sine børn komme løbende i mål for fuld skrue. Jeg kan love så meget, at det kribler utrolig meget i mig selv i dag for at kunne være med til at løbe. Men jeg vil sige god tur til alle.”

Arrangørerne bag er idrætsvisionen Bevæg dig for livet, hvis mål er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation, og der er naturligt nok begejstring at spore:
“Optakten til Royal Run har været fantastisk for dansk idræt. At vi i år to kunne få endnu flere deltagere, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os. Jeg kan ikke forklare det på anden måde, end at folk faktisk rigtigt gerne vil dyrke idræt, hvis blot det bliver på deres præmisser med fokus på sammenhold og glæde,” udtaler Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik på vegne af Bevæg dig for livet, og han fortsætter:
“At gå rundt mellem de mange tusinde deltagere og opleve stemningen var både rørende og bekræftende for os som arrangører. At Royal Run formår at bringe sundhed og aktiv livstil i øjenhøjde med den danske befolkning med H.K.H. Kronprinsen som omdrejningspunkt er helt unikt og en gave til dansk idræt.”

Royal Run kommer igen 2. pinsedag 2020. Se mere på royalrun.dk.

Nøgletal:

 • I alt 82.028 tilmeldte
 • 4.010 tilmeldte i Klaksvik på Færøerne
 • 17.262 tilmeldte i Aarhus
 • 13.148 tilmeldte i Aalborg
 • 46.508 tilmeldte i Kbh/Frb
 • 1.124 tilmeldte i Rønne på Bornholm
 • 28 % af alle deltagere har angivet, at det er første gang, de deltager ved et motionsløb
 • 121 Royal Side Runs har været afholdt af institutioner, virksomheder og private.

Fakta om Royal Run

 • Royal Run blev afholdt d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg
 • På Færøerne skød Kronprinsen Royal Run i gang d. 1. juni.
 • 10. juni deltog Kronprinsen på One Mile i Aarhus. Kronprinsessen bakkede op om løbet ved at løbe One mile og 5 km i Aalborg. Kronprinsparrets fire børn deltog på Familie-milen i København, inden Kronprinsen sluttede dagen med 10 km i København og på Frederiksberg.
 • I Rønne på Bornholm var der Royal Run uden kongelig deltagelse d. 10. juni.
 • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne var det idrætsklubben Treysti.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af Kronprinsens 50-års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 er mediepartner på Royal Run. TrygFonden og Nordea-fonden er Bevæg dig for livet-partnere og Novo Nordisk Fonden er strategisk partner.
 • Mere information: www.royalrun.dk

 

Stor succes med Side Runs

I forbindelse med Royal Run 2019 har det været muligt for private, institutioner, virksomheder og andre grupper at lave deres egne Royal Side Runs. Konceptet indebar en gratis downloadpakke med eksempelvis startnumre, kongekroner og medaljer, som kunne printes og farvelægges, samt en eventpakke med flag, balloner og minestrimmel til ekstra oppyntning.

Og det har været en stor succes med flere end 120 Side Runs over hele landet – og i udlandet.

Arrangøren, Bevæg dig for livet, forklarer det således:
”Royal Run er andet og mere end et løb. Det er fællesskabets fest, og med disse Side Runs har vi gjort det nemt for folk at handle og skabt rammerne for, at alle kan være med på deres betingelser – både i stor og helt lille skala,” indleder DGI-direktør Søren Brixen på vegne af Royal Run.

”For Bevæg dig for livet er drømmen at nå nye målgrupper, som får lyst til at prøve at bevæge sig. Som Kronprinsen sagde, så kommer man i mål med et skævt smil på læben, for det giver en god følelse at bevæge sig og være en del af et fællesskab. Og så får man lyst til at komme igen.”

Der har været Side Runs i hele landet – og i Grønland, Tyskland, Finland, De Forenede Arabiske Emirater, Færøerne, Sydsudan og Dubai.

 Se kort over alle Side Runs

Løb eller gå videre

Nu hvor du har fået varmet benene op til Royal Run, så har du måske lyst til mere?

Løbeklubber landet over står klar til at tage imod dig med åbne arme, og her på siden hjælper vi med at skabe kontakten. Du kan også se mere hos Bevæg dig for livet – Løb.

Kunne dette være noget for dig?:

>Find dit næste motionsløb

>Find din lokale løbe- eller gangklub

Vil du med ud og gå?

Så hop ind på Facebook og ’synes godt’ om ’WE WALK – Hele Danmark Går’. Bliv en del af det store gå-fællesskab, og kom med ud og gå i uge 41.

Træningsprogrammer

Husk også at vi tilbyder en lang række træningsprogrammer, så du kan komme godt i gang eller videre med din gang- eller løbetræniger

>Se træningsprogrammer

Kilde: Royal Run

Hotel Phønix
Jysk tagrende rens
Baggesen