K.E.C. Jammerbugt kulturcenter
Mortensens Mad
Bondestuen
PrinterEksperten

Salgspriserne for villaer og rækkehuse har nået et rekordhøjt niveau. Men der er stor forskel på prisernes udvikling i hver enkelt kommune.

Er du en af landets mange boligejere, kan du måske se frem til en lille ekstra julegave i år. For nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse i november nåede et niveau, der ikke er set højere i årtiet.

Konkret er der tale om, at der i 68 kommuner har været en stigning i salgspriserne på minimum én procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Mange steder er der selvsagt tale om væsentlig højere stigninger.

”Den danske økonomi har det godt, og vi oplever i øjeblikket en meget høj beskæftigelse kombineret med lave udgifter til boliglån. Det skaber større efterspørgsel på boliger, og i takt med at salgspriserne stiger, rykker efterspørgslen også længere og længere væk fra de største byer,”  siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Derfor ser vi nu, at de stigende salgspriser på huse har spredt sig til mere end to tredjedele af landets kommuner.”

Priserne stiger mest i yderområder

De nye tal viser, at huset er blevet mere værd i 68 af landets i alt 98 kommuner. I 20 kommuner er priserne faldet, imens 4 kommuner oplever et uændret niveau. Endelig er der 6 kommuner, hvor der har været for få handler til at beregne udviklingen.

Ser vi nærmere på hvilke områder, der har oplevet den mest markante udvikling, er det kommunerne Thisted, Odder og Varde, der oplever de største fremgange i den årlige prisudvikling.

Her er der konkret tale om en stigning i salgspriserne på henholdsvis 37, 18 og 18 procent siden samme tidspunkt sidste år.

”Det er en klar tendens, at priserne i øjeblikket stiger mest i yderområderne. De seneste års høje vækst i de store byer har spredt sig så meget, at det nu kommer hele landet til gavn. Derudover er folks mobilitet også generelt større nu end i nedgangstider,” siger Birgit Daetz og tilføjer:

”Derudover er de tre kommuner i top tre områder med attraktiv natur, som mange efterspørger. Og i eksempelvis Thisted Kommune, er der ikke bopælspligt for helårshusene, hvilket betyder, at folk også kan anvende deres hus som sommerhuse.”

Se på kortet, om priserne i din kommune er steget eller faldet:

Brønderslev er én af de kommuner som er steget i pris.

Salgspriser for villaer og rækkehuse november 2019 (kr. pr m2):

 

(Tabellen viser ændringen i priserne på villaer og rækkehuse fra november 2018 til november 2019. Der er 68 kommuner, hvor prisen er steget, 20 kommuner hvor prisen er faldet, 4 kommuner med uændrede priser (+/-1,0 procent) og 6 kommuner, hvor der er registreret for få handler til at udregne en gennemsnitspris, hvorfor felterne ud for de kommuner er blanke. Kilde: Boligsiden.)
Kilde: Boligsiden

AKKC
Guldsmed Hansen
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S