Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Det populære band Sko/Torp kommer på årets turné også til Bålhøj Festival lørdag 10. august!

Det gør de med en koncert, som byder på masser af nyt… og naturligvis det bedste af det gamle. Dermed er årets sidste store navn afsløret, og programmet tilføjet endnu en god og stor musikalsk oplevelse fra det danske musikliv.

Søren Sko er fra Vejgaard og vender på den måde tilbage til Nordjylland. Han har en rigtig god underspillet humor og er totalt afslappet på scenen. Ellers er han senest set i TV2s serie ”Toppen Af Poppen”, hvor han deltog i efteråret 2018 sammen med bl.a. Pernille Rosendahl, Annika Aakjær, Claus Hempler og Lis Sørensen.

Han har i mange år spillet under navnet i Sko/Torp sammen med makkeren Palle Torp. De elsker at optræde og glæder sig til at turnere rundt i 2019, som på mange måder vil være et særligt år for dem. De kan nemlig fejre 30-års jubilæum sammen, og det skete med en helt ny samling sange, der udkom i november 2018 på albummet ”Heaven Is On Our Side”. Det er bandets syvende album i alt og det første siden ”Afterhours” fra 2016.

”Det nye album er lidt noget andet end de seneste plader, vi har udgivet. Vi har en følelse af at have ryddet op og er gået i gang med noget nyt. Det er, som om vi nærmest er startet på en frisk, og derfor minder den nye plade på nogle måder om vores første,” afslører Søren Sko og sætter ord som ”frisk”, ”moderne” og ”lettere dansant” på pladen.

Hårdt arbejde, en særlig stamina og navnlig respekt for sit publikum er hemmeligheden bag et langt og succesrigt liv på landevejen, for det kræver en del at være et af landets mest turnerende bands gennem de sidste mange år, og det er Sko/Torp med 80-90 koncerter hvert år på en af landets små eller store scener.

Mange fans har været med fra starten i 1990, hvor Sko/Torp nærmest dukkede op ud af ingenting med albummet ”On A Long Lonely Night”, der med et salg på mere end 200.000 eksemplarer satte rekord som det bedst solgte danske debutalbum.

Salgsrekorden er siden blevet slået, men albummets sange er uopslidelige og står lige så flot i dag som dengang. ”Get Ready”, ”Loser’s Game” og ikke mindst titelsangen ”On A Long Lonely Night” er skrevet ind i den danske musikhistorie, og Sko/Torp har aldrig haft problemer med at spille dem eller nogle andre af deres mange gamle hits, for som Søren Sko siger: ”Vi elsker sangene, de er en del af vores bagage, og publikum vil gerne høre dem, så hvorfor ikke?”

Netop den respekt for publikums ønsker er meget sigende for Sko/Torp. De vil gerne glæde deres mange fans ved at spille de gamle sange, men det er lige så vigtigt for dem at vise, at de er i evig bevægelse ved at præsentere noget nyt, og på den kommende turné glæder de sig særligt til at spille nogle af sangene fra ”Heaven Is On Our Side”. Der bliver sikkert også plads til et par af Søren Skos fortolkninger fra ”Toppen Af Poppen” med bl.a. Annika Aakjær, Claus Hempler & Lis Sørensen.

På turneen i jubilæumsåret er Sko/Torp som altid flankeret af guitaristen Morten Woods, som i øvrigt kan fejre sit 20 års jubilæum med Søren Sko. Med andre ord er der nok at fejre for Sko/Torp, som føler, at de har lagt i ovnen til noget stort og særligt i 2019.

Det hele kan opleves LIVE i Øster Brønderslev lørdag 10. august til Bålhøj Festival 2019, og du kan sikre dig billetter på hjemmesiden www.fowli.dk

Kilde: Per Drustrup Larsen

Bosætning Jammerbugt
Baggesen