Nordjysk Motor Co.
Nordjyske Bank
Bondestuen
Kaffebaren

I flere jyske kommuner har salget af sommerhuse til og med august måned i år allerede overhalet 2020-niveauet for samme periode, viser Boligsidens nye handelstal. Omvendt går det mere stille for sig i de fleste sjællandske sommerhuskommuner.

Til og med august måned 2021 har de danske ejendomsmæglere i alt solgt 10.877 sommerhuse i Danmark. Det er et lille fald på én procent, når de første otte måneder af 2021 sammenlignes med samme periode i 2020. Det viser Boligsidens handelstal for august.

”I foråret 2020 så vi en eksplosiv stigning i salget af sommerhuse. Den tendens tog fart i løbet af sommeren, hvorefter salget faldt en smule, men forblev på et højt niveau helt ind i 2021. Efter marts måned er salget dalet yderligere, og derfor er resultatet for de første otte måneder af 2021 også en smule lavere end i tilsvarende periode i 2020,” siger Kasper Fredløv Sonberg, der er boligøkonom hos Boligsiden.

Det billede gælder især i flere af de populære sommerhuskommuner på Sjælland. Eksempelvis i Gribskov Kommune, hvor salget til og med august måned i år er to procent lavere end i samme periode sidste år. Og ser vi på Odsherred Kommune, der er den kommune i Danmark med flest sommerhushandler, ligger salget hele 21 procent lavere i år end i tilsvarende periode sidste år.

Sommerhussalget på fremmarch stadig i Jylland

Retter vi i stedet blikket mod den anden side af Storebælt, er tendensen dog en anden i mange områder.

”I modsætning til flere af de sjællandske sommerhuskommuner er der i løbet af årets første otte måneder sket en fremgang i salget i flere af de jyske kommuner, der rummer de populære sommerhusområder. Det gælder både, når vi sammenligner de første otte måneder i år med samme periode sidste år. Men også når vi sammenligner med salget i hele 2019,” forklarer Kasper Fredløv Sonberg og tilføjer:

”Sagt med andre ord, har der i 2021 været rigtig godt gang i handlerne på især den jyske vestkyst.”

Ser vi for eksempel på landsdelen Vestjylland som helhed, er der til og med august måned i år solgt 16 procent flere sommerhuse her end i samme periode sidste år. Og sammenligner vi dette års salg med samtlige af de 12 måneder i 2019 er salget allerede nu 30 procent højere.

Dykker vi længere ned i tallene, er det især i sommerhuskommuner som Ringkøbing-Skjern, Hjørring og Varde, at det er blevet mere populært at købe sommerhus. Her har der været mellem 65 og 138 flere sommerhushandler end i de første otte måneder af 2020.

I Region Sjælland er det kun i Lolland, Lejre og Stevns kommuner, at sommerhussalget i årets første otte måneder i 2021 overstiger salget i samme periode i 2020.

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Baggesen