Staudemarken
Mortensens Mad
Bondestuen
PrinterEksperten

Det Konservative Folkeparti i Brønderslev bød søndag den 23. August velkommen til deres traditionsrige sommermøde hos byrådsmedlem Line Vanggaard Pedersen.

Dette års sommermøde var det 10. i rækken og havde ikke bare én men hele to folketingspolitikere på programmet. Den konservative formand, Søren Pape Poulsen (C), havde taget sin gode veninde og folketingskollega Inger Støjberg (V) med til en eftermiddag med fokus på venskab, politik og uenigheder.

Blandt halmballer og solsikkeblomster indtog de to politikere scenen i laden, hvor de leverede politiske anekdoter på humoristisk vis, mens de fortalte om venskab i politik.

– Nogle påstår, at man ikke kan have personlige relationer på tværs af partiskel. Men det passer heldigvis ikke, og det hjælper jo også ift. politiske aftaler og forhandlinger. For al politik handler jo i bund og grund om tillid, forklarede Søren Pape Poulsen.

Det er dog ikke kun ved de politiske forhandlinger, at det er godt at have venskaber på Borgen – men også mere på det personlige plan.

– Det er nødvendigt at have venskaber også i politik og også på tværs af partier. Men – sagt med et glimt i øjet – så er der selvfølgelig visse partifarver, man svinger bedre med end andre.
Men ping pong med Søren og andre er nødvendigt for at overleve på Borgen, og så er det jo i øvrigt også godt at få andres syn på sagernes og ens eget bøvl – sådan set lidt udefra, supplerede Inger Støjberg.

Der blev også tid til en snak om omvæltningen ved at træde ind på Christiansborgs bonede gulve fra en ellers ukendt tilværelse i det jyske. Her var det især de landsdækkende medier på Christiansborg som fik sig en tur i manegen.

Hvor Inger Støjberg blandt andet sagde: En del af pressekorpset er nogle bisser, som vinkler efter egne holdninger, og min personlige holdning til fx Politiken er, at det jo ret beset er et menighedsblad for nordsjællandske kystfeminister. Dem kan man blive seriøst træt af…

Efter at have været hele vejen rundt afsluttede de to politikere deres succesfulde oplæg for at gøre plads til middagen, som de to konservative byrådsmedlemmer i Brønderslev, Line Vanggaard Pedersen og Karsten Frederiksen havde kreeret til de 100 deltagere.

Hotel Phønix
Guldsmed Hansen
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S