Nordjysk Motor Co.
Suvo
Bondestuen
Kaffebaren

Med et glimt i øjet og inspiration fra amerikansk fast food slår en ny kampagne et slag for de gule oste.

Hvad har ung mand med store tømmermænd og en kvindelig studerende, der deltager i et kedeligt Zoom-møde, til fælles? De trænger til en toast med gul ost og skinke.

Det kan man se i et par nye videoer i serien ’Fast Food @ Home’ på bl.a. Facebook, YouTube og Instagram i den næste måneds tid. Filmene – der er lavet af Ost & ko, Mejeriforeningens kampagne for ostekultur – er et fremstød for tre klassiske danske ostetyper, Danbo, Havarti og Samsø.

En høne indgår i filmen ‘Tømmermandstoast’, hvor en ung
mand vågner efter en fugtig 
aften og bliver reddet af en ostetoast.

Og så henvender filmene sig til et nyt publikum i Ost & ko-regi, nemlig ’unge voksne’ uden den store interesse for hverken ost, gourmetretter eller madlavning. Det siger Lars Witt Jensen, Senior Marketing Manager i Mejeriforeningen:

”Afsætningen af gul ost – som giver ostesalget tonnage – er udfordret. Ikke mindst blandt yngre forbrugere under 30 år. Det skal ’Fast Food @ Home’-kampagnen bidrage til at lave om på ved at vise, at fx Danbo virkelig kommer til sin ret som en lækker og mættende ingrediens i en toast, der er nem at lave derhjemme.”

Åh, nej! Køleskabet er tomt
Ud over filmene ’TØMMERMANDSTOAST’ og ’DESK-TOAST’ viser en tredje video, ’PSYKOSULTEN’, hvordan en ostetoast kan være løsningen, når der kun er ost tilbage i køleskabet. Tonen i filmene kører i det afslappede spor, og Danbo, Havarti og Samsø er i bedste amerikanerstil omdøbt til hhv. ’The Dane’, ’Harvey’ og ’Big Ø’.

De cirka 30 sekunder lange ‘Fast Food @ Home’-film kan ses på Facebook, YouTube og Instagram, hos de digitale mandemagasiner M! og Connery samt OST & KO.DK. Her kan man desuden læse korte beskrivelser af de tre ostetyper og linke sig videre til mere indgående osteviden.

Læs desuden om ændrede ostevaner hos danskerne HER.

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S