Staudemarken
Vejgaard sten og krystaller
PrinterEksperten

Velkommen til min blog, hvor jeg skriver om trivsel og gejst i arbejdslivet. Her vil jeg komme med inspiration til hvordan du, dine kollegaer og leder, selv med små indsatser, kan påvirke og dermed udvikle trivsel og gejst på din arbejdsplads.

Trivsel og gejst skaber arbejdsglæde, men vigtigst af alt er det med til at bidrage til din samlede livslykke, for uanset hvordan man end vender og drejer det, så er det altså lettere at være glad og have overskud i fritiden, når det går godt på arbejdet. Meget mere følger, men først vil jeg præsentere mig selv, og min motivation for at skrive om trivsel og gejst.

Jeg hedder Sarah Svanberg og bor i Aalborg med min mand og tre børn. Sidste år blev jeg uddannet life- og businesscoach. Jeg er i fuld gang med en Master i ledelses- og organisationspsykolog, og lige om lidt kan jeg også skrive Arbejdslystkonsulent på CV’et og visitkortet. Jeg står på tærsklen til noget nyt. Noget nyt, der følger af min egen personlige rejse i arbejdslivet. Et arbejdsliv, der for mig startede som revisor for mere end tyve år siden. Men nærmest lige som min erhvervskarriere tog fat, valgte jeg at tage plejeorlov for at passe min syge mor den sidste tid. Efterfølgende arbejdede jeg som regnskabsassistent/controller i nogle virksomheder, og i 2007 fik jeg job i ejendomsinvesteringsbranchen. Samme tid som finanskrisen. Det blev til i alt 5 år med forandringer og det der følger med, før jeg i 2012 begyndte i mit seneste job i skoleverdenen.

OK13 (og 18), reformer, omprioriteringsbidrag var her en del af min dagligdag – og dermed også mange forandringer i dette job. Men samtidig også her, hvor jeg fik muligheden for at udvide mit arbejdsfelt, da jeg blev tilbudt jobbet som HR-chef. Et job, som på den ene side lå langt væk fra min verden som økonomichef, men på den anden side også lå lige for, i hvert fald er der unægtelig gensidig sammenhæng. På en eller anden måde var det en appelsin, der faldt ned i min turban. Jeg takkede ja, og det blev begyndelsen på den vildeste rejse. Bevares, der er noget i jobbet, jeg sagtens kunne undvære, men alt i alt er jeg bare taknemmelig og stolt over at have fået muligheden for

at få fyldt bagagen op med værktøjer, viden og indsigter fra HR-verdenen.

Det, der motiverer mig, er at gøre en forskel for andre og bidrage til deres udvikling. Nogle gange så meget, så jeg glemte at gøre en forskel for mig selv. Det endte med, at jeg sagde mit gode og trygge job op, for at lære at være noget for mig selv. Jeg trak stikket for en stund. Formålet har i denne periode været at lære at sætte pris på at se græsset gro. Det har jeg lært, og samtidig har jeg lært at gå langsomt og sætte pris på naturens farver. Det er ikke let, når man som mig har været vant til at buldre frem med fuld fart, men jeg øver mig stadig, og øvelse gør som bekendt mester.

Nu er jeg tilbage, klar til igen at gøre en forskel for andre. Jeg har derfor etableret mit eget firma, Trejst Kompagniet. A-hva’ for noget, tænker du måske. Jeg kunne ikke finde et ord, der dækker det, jeg skal ud og hjælpe virksomheder med – så det blev en fusion af trivsel og gejst, og dermed Trejst. Kerneopgaven og formålet er at understøtte virksomheder i at samle og bevæge team, leder og organisation. Jeg tilbyder udviklingsforløb for team og leder – forløb, hvis formål er at få beslutninger omsat til vedvarende handlinger og adfærd samtidig med et fokus på, hvordan trivsel og gejst kan udvikles og gøre en forskel. Derudover holder jeg foredrag og faciliterer workshops.

Jeg glæder mig til at skrive og forhåbentlig inspirere til at udvikle trivsel og gejst i arbejdslivet, men er også samtidig en lille smule spændt på, hvordan det kommer til at gå, for jeg har ikke prøvet at skrive blog-indlæg før. Men hey, jeg tager Pippi-fletningerne på og tænker; ”det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”.

Står du på tærsklen til at springe ud i noget, du ikke har prøvet før? Hvad holder dig tilbage? Hvis det, der holder dig tilbage, ikke er vigtigere for dig, end at kaste dig ud i et nyt eventyr med alle de muligheder, det bringer – så er i dag den bedste dag til at tage springet.

Tænk lidt over, hvad det betyder for dig at have trivsel og gejst i dit arbejdsliv. Og hvis du ikke har det, hvad gør det så ved dig?

Med ønsket om den skønneste dag til dig.

Sarah Svanberg

Springeren
Bilhuset Biersted A/S