Art By Me
FOF Vendsyssel
DN Isolering
Baggesen

Ud fra en analyse af tal fra Danmarks Statestik kan det konkluderes at kvinder har en større chance for at blive valgt ind i folketinget kontra mænd. Det kunne være du skulle stille op i fremtiden? 

Nu er der snart folketingsvalg og det bliver spændende! For hvad skal vi egentlig vælge og hvem vælger vi? Lige nu ser det ud til at Socialdemokraterne står rimelig stærkt og løber med stafetten. Men hvem ved, det kan jo nå at ændre sig endnu.

Ser man tilbage på de år som der er gået og de valg vi har været igennem, ser man en tendens til at flere mænd stiller op end kvinder. Det er normalt og ikke noget vi rigtig tænker over mere. Disse tal er dog med årene blevet mere lige og man ser at flere kvinder stiller op end førhen, selvom der stadig er stor forskel. Men en lille fun fact du måske ikke vidste, er at kvinder faktisk har større chance for at blive valgt ind i folketinget end mænd. Vælgerne foretrækker kvinder set ud fra analysen. Her bliver hele 25 procent af de kvinder som stiller op valgt ind i folketinget, imens at kun 19 procent af de mandlige kandidater bliver valgt.

Dette er en spændende lille ting man kan tage til eftertanke, for er det kvindelig køn bedre til at styre, eller passer de bare bedre til de danske værdier. Det er helt klart en vurderings sag og noget der kan komme en spændende diskussion ud af.

Er du kvinde så overvej lige om du ikke burde stille op til næste folketingsvalg, du har større chance for at blive valgt ind end havde du værende mand. Plus det kan være at du kan gøre en forskel og ændre på den måde landet bliver styret på.

Kilde: Swiftfox ApS

AKKC
GF Forsikring
Jysk tagrende rens
Birks Bikeshop