Bedemand John Olsen
Nordjyske Bank
Bondestuen
Bjælkehytten

De seneste dage har der været travlt på Nygårdsminde Vingård i Brønderslev. For druerne på vingårdens 2.500 vinstokke skulle høstes, og det lidt hurtigere end ellers planlagt. For de seneste dages regn har været en hård omgang for druerne. Hvis druerne ikke blev høstet, ville de gå til som følge af angreb af den frygtede sygdom meldug.

Søndag den 3. oktober 2021 var den store høstdag. Vingårdens mange frivillige hjælpere havde travlt med plukning hele dagen. Fra om eftermiddagen måtte de ud over en øm lænd og slidte knæ og hofter også kæmpe med regn og mudder. Alle druer blev efterfølgende sorteret, så der kun laves vin på de bedste druer. I dag var sidste høstdag. Og sikken en dag med høj sol, der gav de bedste betingelser for dagens høst.

Nygårdsminde Vingård dyrker udelukkende økologiske druer. Vinen fremstilles på Glenholm Vingård og i en tæt samarbejde med vinmageren der. I år bliver der bl.a. lavet den eftertragtede rødvin Surprisingly Red foruden den elegante hvidvin Solaris og signaturvinen Nygårdminde Rosé. I år også i den meget populære, søde udgave a la frisk portvin. Som noget helt nyt bliver der også lavet rød druesaft af høj kvalitet. For ganske nylig er der også lavet rosé gin, der er blevet modtaget utrolig godt.

Udbyttet i år er noget ringere end sidste år, da mange druer blev sorteret fra efter plukningen. Der blev høstet ca. 2.200 kg. Ca. 500 kg druer blev kasseret, for at kunne sikre en høj kvalitetet til selve fremstillingen

Nygårdsmindes vine, saft og gin kan købes direkte fra vingården ved henvendelse til lunde@nygaardsminde.dk eller 26306448.

Kilde: Nygårdsminde Vingård

Kaffebaren
Suvo
Hvilshøj Auto
Bilhuset Biersted A/S